Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

február 2013

 • Konzervatív Teakör - Hobby és életmód: harckocsi!

  A sorkatonaság eltörlése után nagy divat fiatal férfikörökben fegyverekről beszélni. Sok oka lehet ennek: túl sok tévénézés az ismeretterjesztő csatornák előtt, vágyakozás a beavatási rítus után, az erőszak és a hatalom igézete, péniszirigység, vágyfantáziák, kinél mi.

 • Vámos György: Levél Farkasházynak

  Nem kívánok foglalkozni az ön látomásával, sőt, elfogadom, hogy az ATV műsorában, az Egyenes beszédben önnek több példányban, egymás után többször is megjelent Hoffmann Rózsa. Nem kívánok vitába szállni, elfogadom, amit leírt, lépjünk is túl rajta, hiszen nem ezért írok önnek.

 • Moszkvai újrahangolás

  A magyar–orosz kapcsolatokról tartottak nemrégiben egy beszélgetést az egyik legelismertebb hazai egyetemen. A téma kurrens voltát eleve mutatta a meglepően nagy érdeklődés, az idők változását pedig az, hogy a hallgatók nemcsak sokat tudtak a mai Oroszországról, de nincsenek fenntartásaik sem vele szemben.

 • Bayer Zsolt: Kampány előtt

  A napi politika hamarosan letaglóz majd mindannyiunkat. Most leselkedik ránk a leghosszabb és legocsmányabb kampány. Mielőtt végképp elmerülünk benne, érdemes lenne valami fontosabb és életbevágóbb üggyel is foglalkozni. 

 • Vasárnapi Újság - Palóczy László

  Meg vagyunk győződve, hogy azon olvasóinkban, kik az idősb nemzedékhez tartoznak, a legkellemesebb emlékek egyikét ujitjuk meg, midőn e névre s ez arczvonásokra vezetjük figyelmét; az ifjabb nemzedéktől pedig megvárjuk, hogy szorgalmasan tanulmányozva alkotmányos multunk történetét,{...}. - írja a Vasárnapi Újság 1860. évi, 44.száma.

 • New York legrégibb ember alkotta látnivalója

  A Central Park lenyűgöző része a metropolisznak. A város tüdeje, ahova turista és helyi mind kapcsolódni jár. Egy csendes sziget a rohanás elől, ahol bárki otthon érezheti magát. Számtalan látnivalója közül most egy méltatlanul elfeledettet vettünk célkeresztbe, a New York-i obeliszket.