Ma 2017 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

november 2012

 • Kossuthék nem kérnek az MSZP-ből

  Kossuth család tiltakozik, amiért Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-án felszólította híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe, és viseljék azt "az új köztársaság megszületéséig" - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

 • Növekedés és adóreform - Matolcsy elárulta: Nagy dolog készül

  Az EU ma a költségvetés, a versenyképesség és a bankrendszer válságával küzd. 1989-ben, a német egyesítésről hozott döntés után a francia politika rákényszerítette a németeket a közös pénzre, amit azonban Helmut Kohl kancellár költségvetési és politikai unióval együtt kívánt végrehajtani.

 • Gyertyát gyújtunk szeretteinkért

  Festum omnium sanctorum, vagyis: mindenszentek ünnepe. November elsején az üdvözült lelkek emléknapját tartja a katolikus egyház, pénteken, halottak napján pedig az elhunyt, ám az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hozzátartozóikért imádkoznak a hívek.

 • Megtorlatlan sortüzek 1956-ban

  1956. október 23-án este hat és hét óra között Debrecenben dördül el az első gyilkos sortűz. Gorzsás István 56 éves cipész, Ács Zoltán 22 éves bádogos, Ádám Mihály 58 éves helyi lakos holtan hever a kövezeten, a többi 25 sérült sebesülése is súlyos, zömében hátulról érték őket a lövedékek…

 • Árulás

  Régi sportkönyveket olvasgattam újra a hirtelen jött szünet alatt. Bocsák Miklós Kocsis és Cziborját és persze Kő András Bozsikját (ez utóbbi szerintem az egyik legjobb magyar nyelvű életrajzi könyv).

 • Velünk élő halottaink - terítéken a gyász kultúrája

  A múzeumok csendjében van valami az elmúlás némaságából is: a tudás holt anyagát rendezik gondos kezek elénk. A Kegyeleti Múzeum ezzel szemben élővé teszi és közel hozza a látogatóhoz a gyász kellékeit. Kossuth és Ferenc József a végső úton, gyászhintóparádé és mexikói halottkultusz.

 • Bogár László: Csomagolástechnika

  A megszorítócsomag kifejezést az angol szakirodalomból vette át a magyar köznyelv, most már több évtizede használja – de mit is? Itt zavarba jön az ember, mert nem is olyan könnyű nevükön nevezni a dolgokat.