Ma 2017 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

október 2012

 • Mítoszok és Legendák - Titokzatos köd

  A 13. századi Londonban ezrek halálát okozhatta egy távoli vulkánkitörés, amely globális katasztrófát váltott ki - állítják brit régészek, akik tömegsírokat tártak fel a brit főváros keleti részén.

 • Megsárgult lapok - Hallgatnak a csillagjósok

  A "Dömötör, lőj!" remélhetőleg megvan mindenkinek. Hogy kicsoda Laky Károly, az viszont legtöbbünket, félek, már megakasztja egy kicsit. Szerencsére vele, az idén száz éve született vízilabdással Peterdi Pál készített szórakoztató interjút -

 • Lakiteleki örökség

  Összenő, ami összetartozik. Orbán Viktor akkor emlékeztetett a Parlamentben erre az alapigazságra, amikor a magát antikommunistának nevező SZDSZ 1994-ben politikai házasságot kötött az országgyűlési választás győztesével, az MSZMP utódpártjával, az MSZP-vel.

 • Amerikai véghajrá

  A vallás szerepe a novemberi amerikai választásokon jelentős, de csak az esemény után, a helyi szavazatok elemzése során lehet majd megállapítani, hogy milyen mértékben befolyásolta a polgárok döntését.

 • Hazai pálya - NB I. 9. forduló

  A kilencedik forduló meglepetése a Videoton paksi döntetlenje és a Siófok MTK elleni pontszerzése volt. A Ferencváros győzni tudott a DVTK elleni presztizs csatában, míg a budapesti lila-fehérek elhozták a három pontot Pécsről.

 • Mit kerestek a nácik Tibetben?

  Az Ernst Schäfer zoológus és SS tiszt vezette náci tibeti expedíció 1938 májusában vette kezdetét, s több mint egy éven át tartott. Az öt kutató a diplomáciailag igen nehezen megszervezett utazás során földrajzi, zoológiai, éghajlattani, kulturális és antropológiai kutatásokat folytatott,{...}

 • Inkább az IMF!

  Erős gazdasági-finanszírozási érvek szólnak amellett, hogy jobb megállapodni, mint nem megállapodni az EU–IMF-duóval. Ebben a tekintetben tehát előremutató Varga Mihály miniszter tegnapi bejelentése, amely szerint a kormány „a gazdaságpolitika hatékonyságának növelését” javasolta a Nemzetközi Valutaalapnak,{...}

 • Az eladható Örkény

  Jól működik képregényben, plakáton és társasjáték-alapanyagként is. Örkény maga a magyar groteszk, az életműve a mai napig inspirálja az alkotókat. Hogy kiket és hogyan, kiderül az Akvárium Klubban rendezett kiállításon, ahol a "Van egy perced? – Alkoss!" című pályázatra érkezett munkákból látható egy kis válogatás.

 • Mussolini történelmi blöffje

  Italo Balbo – a Tobruk fölött 1940-ben életét vesztett líbiai kormányzó – szerint a Róma elleni fasiszta fölvonulás elhatározásához, a döntés megszületéséhez nagymértékben hozzájárult egy másik, szintén demonstratív aktus, az 1922. október eleji Bolzano (Bozen) elleni fasiszta menetelés (marcia su Bolzano) sikere.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (536) Szépségápolás (16) Flag gondolja (31) Irodalmi kávéház (378) Egészség (50) Világ história (901) Mozi világ (451) Mozaik (484) Gazdaság (588) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (62) Sport (720) Tereb (122) Emberi kapcsolatok (37) Magyar millenium (1216) Heti lámpás (129) Jobbegyenes (1058) Alámerült atlantiszom (143) Vetítő (37) Mondom a magamét (1652) Kultúra (1) Nagyvilág (1444) Tv fotel (65) Politika (1555)
free speech
mti