Ma 2017 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

október 2012

 • Mítoszok és Legendák - Titokzatos köd

  A 13. századi Londonban ezrek halálát okozhatta egy távoli vulkánkitörés, amely globális katasztrófát váltott ki - állítják brit régészek, akik tömegsírokat tártak fel a brit főváros keleti részén.

 • Megsárgult lapok - Hallgatnak a csillagjósok

  A "Dömötör, lőj!" remélhetőleg megvan mindenkinek. Hogy kicsoda Laky Károly, az viszont legtöbbünket, félek, már megakasztja egy kicsit. Szerencsére vele, az idén száz éve született vízilabdással Peterdi Pál készített szórakoztató interjút -

 • Lakiteleki örökség

  Összenő, ami összetartozik. Orbán Viktor akkor emlékeztetett a Parlamentben erre az alapigazságra, amikor a magát antikommunistának nevező SZDSZ 1994-ben politikai házasságot kötött az országgyűlési választás győztesével, az MSZMP utódpártjával, az MSZP-vel.

 • Amerikai véghajrá

  A vallás szerepe a novemberi amerikai választásokon jelentős, de csak az esemény után, a helyi szavazatok elemzése során lehet majd megállapítani, hogy milyen mértékben befolyásolta a polgárok döntését.

 • Hazai pálya - NB I. 9. forduló

  A kilencedik forduló meglepetése a Videoton paksi döntetlenje és a Siófok MTK elleni pontszerzése volt. A Ferencváros győzni tudott a DVTK elleni presztizs csatában, míg a budapesti lila-fehérek elhozták a három pontot Pécsről.

 • Mit kerestek a nácik Tibetben?

  Az Ernst Schäfer zoológus és SS tiszt vezette náci tibeti expedíció 1938 májusában vette kezdetét, s több mint egy éven át tartott. Az öt kutató a diplomáciailag igen nehezen megszervezett utazás során földrajzi, zoológiai, éghajlattani, kulturális és antropológiai kutatásokat folytatott,{...}

 • Inkább az IMF!

  Erős gazdasági-finanszírozási érvek szólnak amellett, hogy jobb megállapodni, mint nem megállapodni az EU–IMF-duóval. Ebben a tekintetben tehát előremutató Varga Mihály miniszter tegnapi bejelentése, amely szerint a kormány „a gazdaságpolitika hatékonyságának növelését” javasolta a Nemzetközi Valutaalapnak,{...}

 • Az eladható Örkény

  Jól működik képregényben, plakáton és társasjáték-alapanyagként is. Örkény maga a magyar groteszk, az életműve a mai napig inspirálja az alkotókat. Hogy kiket és hogyan, kiderül az Akvárium Klubban rendezett kiállításon, ahol a "Van egy perced? – Alkoss!" című pályázatra érkezett munkákból látható egy kis válogatás.

 • Mussolini történelmi blöffje

  Italo Balbo – a Tobruk fölött 1940-ben életét vesztett líbiai kormányzó – szerint a Róma elleni fasiszta fölvonulás elhatározásához, a döntés megszületéséhez nagymértékben hozzájárult egy másik, szintén demonstratív aktus, az 1922. október eleji Bolzano (Bozen) elleni fasiszta menetelés (marcia su Bolzano) sikere.