Ma 2017 március 30. Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

június 2012

 • Bogár László: Illúziók kora

  A magyar társadalom egyik legsúlyosabb problémáját jelenti, hogy a „rendszerváltás” máig is feltáratlan kataklizmái közepette „eltűnt” legalább másfél millió munkahely, és ezt lényegében máig sem sikerült pótolni.

 • Élesített aknák

  Bajnai Gordon a mindenkori magyar kormány munkáját kívánja jobbítani, szavai szerint "a közjóra törekvő haladó és szakszerű kormányzást támogatja", és valószínűleg a minap is ebben az értelemben szidalmazta a polgári kabinetet külföldi befektetők előtt.

 • Bayer Zsolt: A nyilasokról

  Somogyi Zoltán politikai elemző így ír: „A Magyar Országgyűlés pénzén, illegálisan Romániába csempészik egy nyilasként ismert, íróként nem jegyzett rasszista hamvait.”

 • Mi lett volna, ha….?

  Tudom, komoly ember nem kérdez ilyet, mert a valóság nem feltételes módban működik, de aki az igazat keresi, nem csak a valódit, az azt is tudja, hogy az igazság egy jelentős része az erre a kérdésre adható válaszban búvik meg, így aki az igazságra kíváncsi, annak minden sznob előírás ellenére is fel kell tenni a kérdést.

 • Bayer Zsolt: Ítéletek

  Tavaly márciusban az akkor 23 éves Varga Mihály, pitvarosi illetőségű lakos bement a magyarbánhegyesi kocsmába. Vele volt egy barátja is – már ha ezeknél a véglényeknél helyénvaló az ilyen fogalmak használata. Ittak. A kocsmáros, B. Lajos egy időre hátrament a raktárba.

 • Vasárnapi Újság - Galanthai herczeg Esterházy Pál

  Rendelt a gyarló észszel megközelithetlen isteni bölcseség összes emberi nemünk, egyes nemzetek, családok, sőt egyének életében nevezetes napokat, mellyek visszafordultával, hajlandó minden ember ollyan ünnepélyes hangulatra, hogy ne a köznapi, hanem a nevezetes eseményeket, személyeket keresse lelki szemeivel multban és jövőben{...} - írja a Vasárnapi Újság 1857. évi 1. száma.

 • Isaac Ely szabósága

  Isaac Ely harmadikgenerációs textilkereskedőként kiváló érzékre tett szert az ultraluxus és a személyre szabott viseleteket, s ezen keresztül a stílusdiktálást illetően.