Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

május 2012

 • Tüntetés a napozóréten

  Négy baloldali szakszervezeti tömörülés közösen tüntet május elsején a városligeti napozóréten. Biztos munkahelyeket, tisztes megélhetést, elérhető és működő közszolgáltatásokat követelnek.

 • Megsárgult lapok - Simon verette magát Telekkel

  Egy évtizede, hogy tragikus körülmények között távozott a kilencvenes évek magyar futballjának (vagy más írásmód szerint: magyarfutballjának) karakteres figurája, akihez, mint mondani szokás, valahogy viszonyulnia kellett minden drukkernek.

 • Huhogók, avagy a csőcselék lázadása 2.

  A magyar baloldal történetének legnagyobb válságát éli. Nem képes növelni a népszerűségét, még annak ellenére sem, hogy a Fidesz-kormány, finoman szólva sem folytat jóléti politizálást. Nem osztogat nyugdíj és fizetésemeléseket, sőt inkább az elvonás mértékét növeli.

 • Az elnök

  Negyven év után az első szabadon választott Országgyűlés a jobboldali erők győzelmét hozta. A kormányalakítással a legerősebb párt, az MDF Antall Józsefet bízta meg.

 • Tanuljunk-e kínaiul?

  Több üzenete is van annak, hogy hét kínai–magyar egyezményt írtak alá a hét elején Budapesten. Evidens, hogy a kormány sikersztoriként igyekszik láttatni e gazdaságdiplomáciai fogást – a kabinet helyében én is ezt tenném ebben a nem teljesen magától kialakult, ám kétségtelenül Magyarország számára „elszigetelt” politikai és gazdasági helyzetben.

 • Amerikából jelentem CXLI. - Gold Coast - Aranypart

  Long Island északi partjainak, Great Neck-től  Huntington-ig terjedő, 16 mérföldes szakasza kapta ezt az előkelő nevet, még a 19. század végén, amikor az Európából épp átköltöző és a már New Yorkban meggazdagodott telepesek felfedezték ennek a környéknek a természeti szépségét és vad építkezésbe kezdtek.