Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

április 2012

 • Vasárnapi Újság - Az uralkodó boldogsága

  Ma egy éve, hogy a birodalom minden fővárosában dörgő ágyuk hirdeték a népnek, hogy a felséges uralkodó pár áldást nyert az égből. – Boldog az óra, mellyben az uralkodó öröme és a nép öröme egymással találkoznak. - írja a Vasárnapi Újság 1856. évi 10. száma.

 • Antidogma - Imperialista őrségváltás?

  Momentán minden külpolitikai kommentátor egyetért abban, hogy tetőpontra hágott a feszültség Irán és Izrael között. Ez a két ország annyira gyűlöli egymást, hogy a háború előbb-utóbb mindenképpen elkerülhetetlen lesz közöttük – legalábbis a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján.

 • Bayer Zsolt: Károlyi

  „Kedves Lanler, Két honapja lesz annak hogy a belugyi kormány Rendelkezése folytán Lakásomat (Svábhegy) Lorant út 22 engemet Detectivec öriznek Minden kettö kettö felvaltva tete ezt a szolgálálatott. Igy összesen 8-10 ember fordult meg nalam szolgalatulzat jol és pontossan végeztek ebben nem volt baj.{...}"

 • Hazai pálya - NB I. 22. forduló

  Az OTP Bank Liga 22. fordulójának pénteki nyitó napján a Siófok meglepetésre legyőzte a DVTK-t. A szombati játéknapon a Győri ETO és a Ferencváros is megtudta megszerezni a három pontot, míg tegnap, bolondok napján a Debrecen egy ötöst vágott az Újpestnek.

 • Konzervativizmus és realizmus

  Nincs olyan, hogy konzervatív vagy minőség-kedvelő osztály. Szintén nincs semmiféle szociális réteg szerinti megoszlás a konzervativizmus és az arisztokrácia által képviselt világnézeten belül és más meggyőződések között sem.

 • Az egység

  Vajon mi és ki fejezi ki a nemzet egységét? Valóban a köztársasági elnök? Jó lenne, de a rendszerváltás óta ez eddig sohasem sikerült. Pártok megállapodásával, kompromisszumokkal, legutóbb pedig kétharmaddal döntötték el, ki üljön az elnöki székbe.

 • Kádár, az anti-Casanova

  Kádár János életében több nő is kiemelkedő szerepet játszott: édesanyja, Csermanek Borbála és felesége, Kádár Jánosné Tamáska Mária, akinek alakját Kornis Mihály balladában örökítette meg. Az egykori pártvezérről még a rosszindulatú utókor sem állította, hogy Casanova lett volna.

 • Megsárgult lapok - Mit vár Schmitt Pál?

  Ma, ugye, már semmit. (Vagy ki tudja.)De hát profilunk nem is a mában vájkálni - hanem a múltban. Nem is olyan távoliban, ami az aktuális időutazást illeti. Egész pontosan 1988-ban, valamikor tavasz, nyár elejére. A rutinos sportújságolvasók ebből már kitalálják, no meg a fenti névből: a szöuli olimpia a téma. Egy arra, előzetesen megjelent kiadvány.