Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

december 2011

 • A Kálvária kálváriája

  Nem csak az embereknek, de a városoknak, közösségi tereknek is megvan a maga története. A magyar sajátosság, hogy e történetek sokszor elég tragikusak. Ahogy a szegedi Kálvária téré is.

 • Szőlős-mákos tekercs

  Mákos kalács – friss gyümölccsel felturbózva! Cseppet sem árt neki! A tölteléket és a gyümölcsöt tetszés szerint variálhatjuk, lehet túró, grízkrém, keményre főzött vanília puding. Gyümölcsből lehet körte, alma, vagy keményebb húsú őszibarack.

 • Pearl Harbor hullámsírba szállt igazsága

  A legtöbb történész a második világháború talán legfontosabb fordulópontjának, egyben az egész háború kimenetelét eldöntő stratégiai hibának tartja, hogy a japán császári hadiflotta megtámadta az Egyesült Államok Pearl Harbor-i haditengerészeti bázisát, s ezzel kiprovokálta, hogy a világ legerősebb gazdasági, pénzügyi és katonai nagyhatalma belépjen a már több mint két éve folyó háborúba.

 • Esztergomi tragédia

  Esztergomban betelt a pohár. Esztergomban Molotov-koktélnak látszó tárgyakat hajigálnak. Esztergomban veszélyben a közétkeztetés, a főutcán nincs világítás. Esztergomban ember embernek a farkasa. Esztergomban a jelek szerint mindenki annyira ráharapott a csontra, hogy akkor sem ereszti el, ha beletörik a foga. 

 • A leminősítők minősítése

  A Magyarországot bóvli kategóriába soroló Moody’s hitelminősítő cég most arra figyelmeztet, hogy az eurózóna válságának gyors terjedése miatt az összes európai ország államkötvé­nyének besorolását átértékeli. Nem jó hír. Persze a válság elhúzódása köztudott, és az is, hogy egyre kevesebb az esély az euróövezet és benne a közös pénz megtartására. 

 • Antidogma - Iránba beletörhet Samu bácsi foga

  Az utóbbi napokban jelentősen megnövekedett a feszültség Irán körül, miután az amerikai kormány azzal vádolta meg az iráni Forradalmi Gárdát, hogy mexikói drogkereskedők cinkosságával összeesküvést szőtt Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetének a meggyilkolására, mégpedig „természetesen” az iráni legfőbb vezetés tudtával és hallgatólagos támogatásával.

 • A Park Kiadó Könyvklubja - A fejek forradalma

  Magyarul tíz éve jelent meg először a Beatlesről szóló eddigi legtanulságosabb monográfia. A liverpooli négyes fogat, a fab four munkássága, voltaképp megmagyarázhatatlan sikerük és hatásuk titka már korábban is sokakat foglalkoztatott, MacDonald kötetéhez hasonlóan revelációs erejű munka azonban mégsem született ezekről a kérdésekről.