Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

november 2011

 • Amerikából jelentem CXXII. - Rasszista Halloween

  Mióta világ a világ, az ember szeretett jelmezt ölteni, más bőrébe bújni. Az idegen tollak erőt, bátorságot kölcsönöztek viselőjüknek. Az ősember állatok bőrébe bújt, hogy erőt nyerjen a vadászatra, a busók ijesztő maszkjai a telet hivatottak elijeszteni, míg a táltosok, druidák, pogány papok maszkjai, jelmezei természet feletti erőt képviseltek.

 • Hazai pálya - NB I. 14. forduló

  Az ünnepi hétvégén a 14. fordulót rendezték meg a Nemzeti Labdarúgó Bajnokságban. Az immár bajnokesélyes Győr Pécsen sima vereséget szenvedett a piros-feketéktől, a listavezető DVSC pedig hazai pályán nem tudta legyőzni a Kispest Honvédot. A Fradi megszerezte zsinórban a harmadik győzelmét is, így a 12. helyre kapaszkodott fel a tabellán.

 • Gyertyaláng

  Akiknek a lelkéért akárcsak egyetlen imát is mondanak, akiknek az emlékére meggyújtanak akárcsak egyetlen mécsest is, akiket megőriztünk emlékezetünkben, nem éltek hiába – még a gyarló emberi mércével sem. 

 • Jövőkrónika – 7. – 2093. október 31. (2014. november 1.)

  Dédapám azért nem az a szószátyár ember. A naplójában majd egy évig semmi bejegyzés. Mintha egy évig nem történt volna semmi érdekes vele…Előkerült a naplóm! Belekeveredett egy rakás Story magazin közé. Nem, nem én olvasok Storyt, csak az asszony. Én időnként a Havas tanár úr műsorát nézem a Story tévén. Na, szóval gondoltam, folytatom…

 • Népszavazás

  Az Akropolisz árnyékában jelentette be a szocialista kormányfő, Jeórjiosz Papandreu: döntsön a nép arról, hogy kell-e neki a számára Brüsszelből a múlt csütörtök hajnalban tálcán felkínált 130 milliárdos mentőcsomag és a vele járó további megszorítások. 

 • Kaland

  Úgy látszik, vidékre kell mennem, hogy jó színházi előadást lássak. A szolnoki Szigligeti Színház új darabját, Márai Sándor Kaland című drámáját telt ház előtt játszották Mécs Károly és Huszárik Kata főszereplésével.

 • Megtalálhatták a Hasfelmetsző pengéjét

  Az egyik fő gyanúsított, Sir John Williams walesi sebész Londonban hátrahagyott holmija között megtalált 15 centiméter hosszú penge lehetett Hasfelmetsző Jack gyilkos fegyvere – állítja az orvos leszármazottja.