Ma 2017 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

október 2011

 • Egy magyar katona tiszta harcai

  Kilencven éve, 1921 őszén zajlott az évtizedekig elhallgatott nyugat-magyarországi felkelés, melynek eredményeként egyedül itt engedélyeztek népszavazást a trianoni határokat önkényesen meghúzó győztes nagyhatalmak. Ennek köszönhető, hogy Sopron és nyolc környező falu Magyarországé maradt.  

 • Bayer Zsolt: Nyugdíjban

  Vágó László egy év nyolc hónap letöltendőt kapott jogerősen. Kicsit szebben süt a nap. Szebben süt a nap, mert sokáig úgy nézett ki, hogy egyetlen szadista állat sem nyeri el méltó büntetését. Mert ezt szögezzük le mindenekelőtt: akik akkor, 2006. október 23-án vérengzést rendeztek Budapest utcáin, nem rendőrök voltak. Rohadt, szadista állatok voltak.

 • Kétujjas tisztelgés lengyel módra

  Még mondja valaki, hogy a lengyelek nem diktálják a divatot. Legalábbis a katonai divatot, ha egyáltalán létezik olyan. Megismerkedünk a kétujjas tisztelgés múltjával, jelenével.  

 • Szellem a fazékból - Ha már lúd, legyen kövér

  A libák többnyire galibát okoznak. Így volt ez Krisztus előtt 390-ben is, amikor az éj leple alatt barbár gallok akarták elfoglalni a várost, de Róma lúdjai felverték gágogásukkal a fáradt őrséget. A történet nem mese, Ovidius is ír a "Capitoliumot hangjukkal megmenekítő" harcias madarakról.

 • Vasárnapi Újság - Vörösmarty Mihály

  Hol van a magyar hazának ollyan része, a hol ne énekelnék a „Szózatot” és a Fóti dalt? s hol van a magyar szivnek ollyan része, a mit ez a két dal meg ne inditana? - írja a Vasárnapi Újság 1855.évi 14. számában Jókai Mór.

 • A nő kilencszer – (ős)anya

  Először és legfőképpen… Kering a videomegosztókon és az arckönyvön egy 18 perces vallomás. Egy fiatal, néha grimaszoló, kissé bicegő nő vall az életéről. És elsősorban a születéséről. Az Egyesült Államokban született – véletlenül. Véletlenül, mert fiatal édes(?) anyja hét és fél hónapos terhesen úgy döntött, elveteti gyermekét.

 • Antidogma - City & Wall Street: csődszövetség? I. rész

  Tavaly nyáron a szakértők többsége még elképzelhetetlennek tartotta, hogy az Egyesült Államok nadrágszíj-megszorító intézkedéseket léptet életbe. Úgy gondolták, az is elég, ha a központi bank (Fed) tovább működteti a bankóprést, és „minden oké” lesz.