Ma 2017 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

október 2011

 • Egy magyar katona tiszta harcai

  Kilencven éve, 1921 őszén zajlott az évtizedekig elhallgatott nyugat-magyarországi felkelés, melynek eredményeként egyedül itt engedélyeztek népszavazást a trianoni határokat önkényesen meghúzó győztes nagyhatalmak. Ennek köszönhető, hogy Sopron és nyolc környező falu Magyarországé maradt.  

 • Bayer Zsolt: Nyugdíjban

  Vágó László egy év nyolc hónap letöltendőt kapott jogerősen. Kicsit szebben süt a nap. Szebben süt a nap, mert sokáig úgy nézett ki, hogy egyetlen szadista állat sem nyeri el méltó büntetését. Mert ezt szögezzük le mindenekelőtt: akik akkor, 2006. október 23-án vérengzést rendeztek Budapest utcáin, nem rendőrök voltak. Rohadt, szadista állatok voltak.

 • Kétujjas tisztelgés lengyel módra

  Még mondja valaki, hogy a lengyelek nem diktálják a divatot. Legalábbis a katonai divatot, ha egyáltalán létezik olyan. Megismerkedünk a kétujjas tisztelgés múltjával, jelenével.  

 • Szellem a fazékból - Ha már lúd, legyen kövér

  A libák többnyire galibát okoznak. Így volt ez Krisztus előtt 390-ben is, amikor az éj leple alatt barbár gallok akarták elfoglalni a várost, de Róma lúdjai felverték gágogásukkal a fáradt őrséget. A történet nem mese, Ovidius is ír a "Capitoliumot hangjukkal megmenekítő" harcias madarakról.

 • Vasárnapi Újság - Vörösmarty Mihály

  Hol van a magyar hazának ollyan része, a hol ne énekelnék a „Szózatot” és a Fóti dalt? s hol van a magyar szivnek ollyan része, a mit ez a két dal meg ne inditana? - írja a Vasárnapi Újság 1855.évi 14. számában Jókai Mór.

 • A nő kilencszer – (ős)anya

  Először és legfőképpen… Kering a videomegosztókon és az arckönyvön egy 18 perces vallomás. Egy fiatal, néha grimaszoló, kissé bicegő nő vall az életéről. És elsősorban a születéséről. Az Egyesült Államokban született – véletlenül. Véletlenül, mert fiatal édes(?) anyja hét és fél hónapos terhesen úgy döntött, elveteti gyermekét.

 • Antidogma - City & Wall Street: csődszövetség? I. rész

  Tavaly nyáron a szakértők többsége még elképzelhetetlennek tartotta, hogy az Egyesült Államok nadrágszíj-megszorító intézkedéseket léptet életbe. Úgy gondolták, az is elég, ha a központi bank (Fed) tovább működteti a bankóprést, és „minden oké” lesz. 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Világ história (901) Egészség (50) Magyar millenium (1216) Tereb (122) Irodalmi kávéház (378) Mozaik (484) Sport (720) Gasztronómia (536) Szépségápolás (16) Autómánia (62) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (37) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (451) Tv fotel (65) Flag gondolja (31) Jobbegyenes (1058) Nagyvilág (1444) Gazdaság (588) Kultúra (1) Mondom a magamét (1652) Alámerült atlantiszom (143) Vetítő (37) Heti lámpás (129) Politika (1555)
free speech
mti