Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

augusztus 2011

 • Hazai pálya - NB I. 3. forduló

  A harmadik fordulót követően a Debrecen, a Győr és meglepetésre a Pécs hibátlan csupán, a honi pontvadászatban. Viszont a Haladás, a Vasas, az Újpest és a Zalaegerszeg még nem szerzett pontot.

 • Életfogytiglan

  Éjszaka van, sírnak a rózsadombi baglyok, eltévedt kisgyerekek jajszava hallik. A Szemlőhegyi utca 42. előtt reaktivált fekete Pobjeda fékez, amelyből négy bőrkabátos Szijjártó pattan ki. S már viszik is a exkormányfőt, félregombolt pizsamában, felemás strandpapucsban. Lohol utána a jó Klára asszony, váltás fogkefét gyűr Népszavába Piroska mama.

 • Fradista szemmel 2.

  Ha Debrecen, akkor vereség. Ez volt az alaptétel az elmúlt évek során, hiszen valljuk be rendszeresen vereséget szenvedtünk a "kálvinista Rómában". Sajnos az első két forduló sem igazán erősítette abbéli hitünket, hogy most megszakadhat a negatív sorozatunk. Nem is ért minket meglepetés...

 • Borgiák és orgiák

  Volt köztük pápa, bíboros, katonai parancsnok, méregkeverő és szent, kiárusították a pápai államot, de keresztes hadjáratot is hirdettek az Európát fenyegető oszmánok ellen. Szaftos-véres történeteik a populáris kultúra kimeríthetetlen forrása, most az HBO emlékezik meg a spanyol származású pápai család, a Borgiák életéről.

 • Sérelemlista

  Veszélybe került a kolozsvári Kétágú templom, időközben pedig negyven hellyel egészítette ki a román oktatási minisztérium a magyar diákoknak járó tandíjas helyek számát a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen, miután az intézmény rektora elvett ugyanennyi helyet a magyar tagozattól – csak két magyarellenes intézkedés Romániából,{...}

 • Vigyázó szemünket Londonra!

  Az ÉS cikkírója - 1993-ig visszanyúlva - a Freedom House adatsorának tükrében elemzi a magyar médiatörténetet. A pontszámok alapján három szakaszt különböztet meg. Az elsőt az 1996-os médiatörvény megszületéséig tartót médiaháborús korszakként említi.

 • Az Altaj-hegység öröksége

  Belső-Ázsia egyik legjelentősebb hegysége, az Altaj természeti és kulturális emlékei, köztük az ősi szkíta és hun sziklarajzai miatt  idén felkerült az UNESCO Világörökségi listájára. Ezzel a nemzetközi szervezet elismerte, hogy őseink ősi műveltsége az emberiség  fontos, megőrzendő hagyatékának számít.