Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

július 2011

 • Goldstone bíró esete a „nem létező lobbival”

  Igencsak hosszúnak és göröngyösnek ígérkezik a „bűnbánat útja”, ahogyan a cionisták nevezik, Richard Goldstone dél-afrikai bíró számára, akinek 2009-ben volt mersze megszegni a törzsi omertát azzal, hogy az ENSZ-nek szánt vizsgálati jelentésében háborús, sőt {...}

 • A lekváros tésztából gyúrt halálos ítélet

  Az ötvenes évek különböző koncepciós perei között van egy, amely a közvélemény előtt kevésbé ismert, de végkifejletében ma is megdöbbentő. A színjáték utolsó fejezete pedig egyenesen elborzaszt, amelyhez hasonló talán csak Ambrose Bierce novelláiban olvasható.

 • Darwin és Isten összeegyeztethető?

  Egy, a közelmúltban készített nemzetközi felmérés Charles Darwin személyének és munkásságának ismertségére világított rá. A tíz országra kiterjedő közvélemény-kutatás eredményei szerint az evolúcióelmélet elfogadott nézet, és egyáltalán nem összeegyeztethetetlen a vallással és Isten létezéséről alkotott nézetekkel.

 • Filmklub 5. - Piedone Egyiptomban

  Aki már látott Piedone-filmeket, tudja, mit várhat. Nem zsákbamacskát vesz, a biztos áruért megy moziba. Nevetni akar, izgulni akar, bunyót akar látni, és erőt, bátorságot akar meríteni a legyőzhetetlen Piedone (alias Ritzi rendőrfelügyelő, a nápolyi rendőrség világutazója) élményeiből, aki reális világban forgolódik.

 • Vasárnapi Újság - Canrobert

  Sok tekintetben ritka egyéniség Canrobert. Már az rendkivüli eset, hogy nem magas származása mellett negyvenöt éves korában, közkatonából azon polczra emelkedett, mellynél fölebb még csak egy két fokkal haladhat a katonai rangban.- írja a Vasárnapi Újság 1854. évi 42.száma.

 • Szellem a fazékból - Bizarr éttermek

  Óvatos becslések szerint az éttermek harminc százalékát fenyegeti csőd világszerte. Nem csoda, ha a pánikba esett tulajdonosok a legképtelenebb ötletbe is belekapaszkodnak, csak hogy növeljék forgalmukat. S mivel az adrenalinszintet sokkal könnyebb emelni, mint megtanulni (jól) főzni, az elmúlt évben gombamód elszaporodtak a bizarr vendéglátóhelyek.