Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

június 2011

 • Koninginnedag - A Királynő Napja

  Hollandiában április 30-án ünneplik a királyság lakói a Királynő Napját. A Koninginnedag hagyományai 1885-ig nyúlnak vissza. Ekkor az országban hatalmon lévő liberális unió egy olyan napot keresett, maely kifejezhetné a nemzeti egységet.

 • Magvető Kiadó Könyvklubja - Elemi részecskék

  A múlt század bőszen reklámozott hozománya, a szexuális forradalom egyszerre rejt és sejtet – mint az azt előkészítő szakasz mágikus ruhadarabja, a nejlonharisnya. A jelzős szerkezet ereje már nem volt a régi az AIDS okozta sokkot követően, amely szinte egy csapásra véget vetett a kapitalista bikicsunáj eme rövid, de mozgalmas epizódjának.

 • Bayer Zsolt: Beteg ország 2.

  Magyarország beteg. Súlyos beteg. A tünetek pedig egyre szaporodnak és egyre aggasztóbbak. Legutóbbi tünetegyüttes: a devizahitelesek megsegítésére a kormány és a bankszövetség által tető alá hozott mentőcsomag, illetve annak ellenzéki és sajtóbeli fogadtatása.

 • A dzsinn a palackból

  A történet véget ért. Amerikai különleges erők lelőtték Oszama bin Ladent. A terroristavezér árnyéka azonban mára messzire nyúlik, a szellem pedig már rég kiszabadult a palackból. 

 • Piramisok a Kárpátokban

  Romániában 2012-ben önkormányzati és parlamenti választásokat tartanak. A Demokrata Liberális Párt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség segítségével kormányozza Romániát. Minden demokrata liberális román, de nem minden román demokrata liberális.

 • Ezt nézhetjük - Heti mozibemutatók 22. hét

  Po, a kung-fu "nagymester" visszatér, a gyerekek nagy örömére. A nyár egyik nagyon várt animációs mozija a Kung-fu panda második epizódja e héttől hódíthat a magyar mozikban. S van még nekünk a heti bemutatók között, az X-Men - Az elsők című sci-fi is, tehát nem unatkozhatunk a nyár első hétvégéjén!

 • Salon Privé, a luxusautók seregszemléje

  A Salon Privé egy exkluzív kerti partival összekötött aukció és luxusautó-kiállítás, ahol a legfényűzőbb modern és ritkaságnak számító lenyűgöző járműveket tekinthetik meg a résztvevők.