Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

május 2011

 • Pápa a liberalizmus ellen

  XIII. Leó pápa 1891. május 15-én tette közzé Rerum novarum kezdetű híres enciklikáját, melyet a katolicizmus „közéleti kiáltványaként” tartanak számon azóta. A körlevél az újkori kapitalizmus kritikájának alapvető dokumentuma.

 • Vasárnapi Újság - Török őrszemek

  Nem csupán Konstantinápoly, Várna, Sumla házsorai, hanem – ugy akarván a hadi szerencse – most már a Dunán innen, az oláhok fővárosa, Bukarest falai között is állomást foglaltak a török sereg őrszemei. Sokáig tartand-e ott mulatásuk, vagy pedig ismét uj helyekre szólitandja a parancsszó? a közel jövő fogja megmutatni.- számol be a Vasárnapi Újság 1854. évi. 26. száma

 • Pilhál_ sarok

  Pilhál György heti írásaiból szemlézünk. Az írásokat olvasva pontos képet kapunk a hét legfontosabb eseményeiről, történéseiről, egy páratlan tehetségű újságíró szemüvegén keresztül

 • Indián Amerika_5 _A viking Tollaskígyó?

  Kétségtelenül Kolombusz Kristófnak volt a legnagyobb „sajtója”, miután felfedezte Amerikát. Az őt néhány évtizeddel megelőző skót (templomos) lovagról a legutóbbi időkig semmit sem tudtunk. A vikingek fél ezer esztendővel korábbi letelepedési kísérlete pedig az emlékezet homályában veszett el...

 • Vidéki srác a gonosz birodalma ellen

  Ha feltámasztására nem is, de a Ronald Reagan által megtestesített pragmatizmusra és idealizmusra mindenképpen szükség van - értettek egyet a republikánus elnök századik születésnapjának alkalmából a Terror Házában megrendezésre került nemzetközi konferencia résztvevői.

 • Monarchista gondolatok két csók kapcsán

  Az ember amikor monarchista lesz, akkor általában az ideái vezetik. A fantasztákat most hagyjuk, meg a kompenzációs nyöszörgőket, de azért azt szögezzük le, hogy az embernek vannak határozott elképzelései arról, hogy akkor most hogyan és miért legyen királyság.

 • Véreim, magyar proletárok

  Vasárnap délután van, csendesen szemerkél az eső, az ember kinéz a szerkesztőség ablakán, és arra gondol, milyen nehéz ma prolinak lenni a Városligetben. 

 • Kritika: Thor

  Valami nagyon frappáns hasonlattal lehetne kezdeni ezt a bejegyzést arról, hogy egy fecske nem csinál nyarat, vagy olyasmiről is írhatnánk, hogy nem minden a 3D vagy a látvány, de kezdjük inkább azzal, hogy Kenneth Branagh filmjével elindult hivatalosan is a blockbuster szezon.