Ma 2017 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

április 2011

 • Fradi-Újpest: ki kell a magyar focinak?

  Hallod-e, okoska, te szellemi rokona annak a fiúnak, aki pár napja mögöttünk ült az Ibolyában, és női társaságban kommentálta igen elmésen a holland-magyart („ó, a magyar foci, ugyan, itthon kikaptak 4-0-ra, csak az nem veri meg őket, aki nem akarja, kit érdekel az egész”, bla-bla-bla)

 • Ezt nézhetjük - Heti mozibemutatók 13. hét

  A héten mindössze két film kerül bemutatásra. Az egyik egy nagyon érdekes európai alkotás, A torinói ló. Nietzschei gondolatok, felkavaró alkotás...A másik a Sorsügynökség című amerikai romantikus sci-fi, Mat Damonnal és Emily Blunttal. Jó szórakozást a hétvégére!

 • Hazaokádók

  „Magyarország szocialista lenyúló állam, amelyben a közvagyon elosztását az MSZP elnöksége vezényli, a nemzeti eszme a privatizáció, az ország jelképe az eurókkal és dollárokkal díszített szegfű, zászlaja pedig bájosan szivárványszín” – higgyék el, ha az új alkotmány tervezett preambulumában ez volna, a emeszpéseknek azzal is bajuk lenne.

 • Királyságunk valósága

  Az viszont szükségszerűen igaz, hogy nem korszerű mindaz, amit vallunk, de ez nem is lehet kritérium a mi részünkről. A királyságunk jelenleg is valóság; közjogilag és szellemileg mindenképpen az, akkor is, hogyha nem társadalmi gyakorlat, vagy éppen nem érvényben lévő jogrend. Egy érintetlen entitás.

 • Park Kiadó könyvklubja - Őrült divatvilág

  Párizsból észak felé kell elindulni. Arra van a Kozmetika-völgy. A francia, de tulajdonképpen az egész világ divatiparágának központja. Több száz vállalat, a parfümüzemektől kezdve egészen a csipkegyárakig. Egyik nap "titkos" futószalag mellett álltunk, a krémgyár igazgatónője sejtelmesen suttogta, hogy amit most látok, azt lefilmezni sem szabad.

 • Bayer Zsolt: Szervusz, Vörös Dani!

  Halljuk, itt vagy nálunk. Nem tudjuk nem hallani. Ordítozol, pofátlankodsz, hazudozol, hülyeségeket beszélsz, provokálsz. Tudtuk, hogy így lesz. Nem is ezért írok neked. Isten végett írok.

 • Róma II. János Pál boldoggá avatására készül

  II. János Pál május elsejei boldoggá avatása előtt egy hónappal Rómában már alig találni szállást, és elkészült a rendkívüli esemény idejére vonatkozó biztonsági terv is. Több mint kétmillió embert várnak az olasz fővárosba a Szent Péter téren rendezendő szertartásra, és az ezzel egy napra eső munka ünnepére is.

 • Vasárnapi Újság - A török szultán palotája Sztambulban

  Az ozmanok uralkodója nem csupán a szerályban lakik, neki sok palotája van mind a városban, mind azon kivül, a mi onnan eredhet, miszerint minden szultán iparkodott egy ujabb palota fényével elődeit felülmulni. - kezdi  beszámolóját  a Vasárnapi Újság 1854. évi 19. száma.