Ma 2017 március 30. Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.

január 2011

 • Negyven nap Dél-Amerikában – Epilógus III. (1980)

  Milyen jó, hogy a derék Menotti kapitány csak a Coppa de Oron látta a mieinket játszani, s nem később, mert ebben az esetben visszavonja a korábbi meghívását… Hát szó ami szó, a San Lorenzo és a Newells Old Boys betyárul tönkretette a korábban szépen kialakult túramérleget.

 • Várakozás hava

  Január, mindig a remény hava, hiszen mint a kezdődő újesztendő első hónapja tervekben és reményekben bővelkedik. Ilyenkor még a szilveszteri fogadalmak élénken élnek, s ehhez megfelelő díszletet kölcsönöz a hideg, fagyos, kopasz fákkal tarkított táj látványa.

 • Mesebeli Afrika - Kongói gyermekkatonák avagy a soha véget nem érő történet

  A Kongói Demokratikus Köztársaság (mostantól Kongói DK) sorsával törődőket valószínűleg aggodalommal tölti el a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet legfrissebb jelentése a kelet-kongói helyzetről, amely dokumentum szerint 2010. szeptembere óta rendkívüli mértékben felgyorsult a különböző milíciák és fegyveres csoportok toborzási tevékenysége, és ez akár az egész kelet-kongói régió viszonylagos békéjét elsöpörheti.

 • Nappal és éjszaka - Maximák és gondolatok Ernst Jüngertől II. rész + videó

  Az alábbiakban a neves német filozófus és író, a konzervatív forradalom egyik legnagyobb hatású gondolkodójának a maximáinak közlését folytatjuk. Ernst Jünger (1895 - 1998) itthon elsősorban szépíróként debütált (A márványszirteken, 2004), e mellett pedig kisebb lélegzetű írásai jelentek meg politikai folyóiratokban.

 • Főszerepben a luxusórák

  A világ idén is, mint eddig minden évben, ezekben a hideg téli hónapokban fordítja a legnagyobb figyelmet a luxus óraiparra. Az új esztendővel a patinás manufaktúrák vadonatúj különlegességeikkel készülnek elkápráztatni az időmérők szerelmeseit, amihez a hangulatot és egyben a fórumot leginkább a nívós svájci kiállítások biztosítják. 

 • Flag – Gasztro magazin: Debreceni káposztaleves

  Nem sokban különbözik a megszokott, sokak által ismert korhelylevestől, savanyú káposzta levestől. Amitől mégis más és újszerű, az a levesbetétként szolgáló tarhonya! Valljuk be, nem a megszokott levestészta/galuska! Újévi macskajajra kitűnő orvosság!

 • A Sárga Király

  Robert William Chambers novelláskötete csupán néhány napja került a birtokomba, s ezen fölbuzdulva mohón vetettem bele magam a természetfeletti irodalom egyik kevésbé ismert képviselőjének műveibe. Kezdeti lelkesedésem azonban hamar alábbhagyott.

 • Világfa

  Móser Zoltán fantasztikus cikksorozata a régmúlt idők, az elfelejtett Magyarország kincseit mutatja meg nekünk ebben a párját ritkító sorozatban, mely a Magyar Nemzet hétvégi magazinjának volt elengedhetetlen tartozéka. Utazzon velünk, ismerjük meg együtt Magyarországot.