Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

december 2010

 • Lamborghini Sesto Elemento

  Sesto Elemento, azaz Hatodik Elem néven mutatkozott be a Párizsi Autószalonon a Lamborghini legújabb tanulmány sportautója. A koncepciónak egyértelműen a márka csúcsmodelljének számító Reventón, illetve a népszerű Murciélago modell volt az inspirálója.

 • Advent – egy gyertya

  Most, hogy meggyújthattuk az első gyertyát az adventi koszorún, fennkölt érzéseknek kellene eluralkodnia rajtunk. Mégis csak Advent van, a Készület ideje...

 • Park Kiadó - Könyvklubja: Izraeli riportok

  Irwin Shaw és Rober Capa nagyszerű könyve nem hagyja hidegen az olvasót, ez borítékolható. Nagyszerűen megírt gondolatok, elkapott pillanatok, kitűnő zsánerfotók segítségével hozza közelebb a két művész a zsidó államot és az itt élő embereket. 1949-ben együtt járták be Izraelt és nem mindennapi munkát adtak ki a kezükből.

 • A Habsburg, aki teljesen magyarrá vált - József Ágost főherceg élete (II. rész)

  1918 őszére bebizonyosodott Magyarország számára a háborús állapot tarthatatlansága. A Monarchia recsegett ropogott, a katonák szökdöstek haza a frontról, mindenfelé lázadások voltak. Az embereknek elege lett a háborúból. Miután Burián külügyminiszternek nem sikerült fegyverszünetet és békét kötni, leköszönt és helyét Andrássy Gyula gróf vette át.

 • Téli illóolajok 1.

  Az illóolajok növényi részek természetes kivonatai. Sajtolással, lepárlással, vagy alkoholos kivonással nyerik a növény különböző részeiből. A felhasznált részek, a lehető legváltozatosabbak, vagyis az illóolaj a növény gyökeréből, szárából, leveléből, fás kérgéből, virágából, gyümölcséből, magjából, vagy ezek kombinációjából jöhet létre.