Ma 2017 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

november 2010

 • Ünneppel emlékezünk halottainkra 3.

  Mindenszentek és a halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. Mindenszentek azon szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg. A katolikus egyház tanítása szerint a 9. századtól kötelező ünnep az a nap, amikor az élő és elhalt hívek titokzatos közösséget alkotnak. A katolikus és az ortodox keresztény egyházak ünnepe 2000 óta újra munkaszüneti nap hazánkban.

 • Houdini művészete és mágiája

  A 20. század egyik leghíresebb előadóművészét, a magyar származású Harry Houdini művészetét és "varázslatait" bemutató kiállítás nyílik pénteken New Yorkban. A Houdini: Art and Magic című kiállításnak a Zsidó Múzeum ad otthont a következő öt hónapban.

 • Bayer Zsolt: Combunk húsa

  „E gyáva népet meg nem átkozom,Az nem hibás, annak természete,Hogy a nyomor szolgává bélyegezze,S a szolgaság vérengző eszközévéSülyessze néhány dölyfös pártütőnek.Csak egyedül én voltam a bolond,Hivén, hogy ilyen népnek kell szabadság.” 

 • Nagyító alatt - Scott Pilgrim a világ ellen

  Edgar Wright rendező-producer 2004-ben találkozott Scott Pilgrim világával. „Kezembe nyomták Bryan Lee O’Malley frissen kiadott képregény-könyvét, és azonnal rákattantam, mert az előző munkám is a fantasztikum és a valóság keveréke volt. Imádtam, hogy Bryan a manga és a videojátékok látványvilágát használja arra, hogy bemutassa fiatal hőseinek érzéseit.

 • Wall Street - Tőzsdecápák

  "Csak a dohány számít haver, a többi smafu!" - vázolja fel a Michael Douglas által megformált Gordon Gekko nevezetű manimágus a neoliberális vadkapitalizmus kérlelhetetlen kulcsmondatát a Tőzsdecápák című, törtető jellemtelenséget és gátlástalan zsetonizmust bemutató film egyik kulcsjelenetében.

 • Kheopsz piramisa még mindig titokzatos

  Hamarosan robot indul a gízai nagy piramis belsejébe, hogy megkeresse Kheopsz mágikus módon elrejtett sírkamráját - mondta el Záhi Hávvász, Egyiptom főrégésze a Múlt-kornak adott interjúban, egyben mesélve múmiákról, egy hatalmas múzeumi fejlesztésről és az elvitt műkincsek visszaszerzésére indított kampányról.

 • Amerikából jelentem LXI. - Barn Stars

  Jöjjön hát az amerikai ötágú csillagok története! A magyar szem számára az ötágú csillag, valljuk be, politikai tartalmat hordoz. Elvonatkoztatni ennyi év után nem könnyű, de be kell látnunk, az ötágú csillagnak csupán egyik 'feladata' jelképezni a kommunista hatalmat.

 • Mesebeli Afrika - Zambia: Loziföld elszakadna

  Nemrégiben olyan helyen ütötte fel fejét az erőszak az afrikai kontinensen, ahol ez eddig szinte ismeretlen fogalom volt, néhány nappal ezelőtt a dél-afrikai régió legdemokratikusabb, legstabilabb államának tartott Zambia olyan jelenséggel szembesült, amely remélhetőleg csak egy elszigetelt jelenség lesz, nem pedig valami rossz kezdete.

 • Sorozatmustra XXXVII. - My Generation

  Az ABC újoncát szedjük szét egy kicsit. A nézettség nem jött be nekik, két rész után kaszálták is a sorozatot, de a pilot-ról írtunk, a véleményünk megegyezik a többség akaratával, törölni is kellett rögtön a sorozatot.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (37) Gasztronómia (536) Irodalmi kávéház (378) Szépségápolás (16) Egészség (50) Gazdaság (588) Tv fotel (65) Autómánia (62) Heti lámpás (129) Mozi világ (451) Sport (720) Mondom a magamét (1652) Nagyvilág (1444) Magyar millenium (1216) Vetítő (37) Flag gondolja (31) Jobbegyenes (1058) Tereb (122) Politika (1555) Kultúra (1) Világ história (901) Életmód (1) Mozaik (484) Alámerült atlantiszom (143) Rejtőzködő magyarország (171)
free speech
mti