Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

augusztus 2010

 • Top sztori - Juhász gólt lőtt a BL szerdai játéknapján

  A Hapoel Tel-Aviv meglepetésre Salzburgban szerzett egygólos előnyt a BL-csoportkörért folytatott rájátszás odavágóján. Ezen felül, a Debrecent búcsúztató Basel a Sheriffet győzte le, az Anderlecht Juhász Roland góljának is köszönhetően a Partizan otthonában játszott értékes döntetlent, a Werder Bremen a Sampdoria ellen szerzett kétgólos előnyt, a latin rangadó első felvonását pedig a Braga nyerte a Sevilla ellen.

 • Százéves a sugárhajtás

  Tévhit, hogy a repülőgépeknek sugárhajtóművel való működtetése csak 1944-ben kezdődött. Valójában már 1910-ben: akkor emelkedett ugyanis a levegőbe Párizs mellett a román származású, de Franciaországban tevékenykedő Henri Coanda (1885-1972) kétszemélyes, kétfedelű sugárhajtású repülőgépe.

 • O tempora, o mores!

  Tiniribancot töcskölt a házas gárdakapitány, miközben éjjel-nappal hazudozott a pornófilmekben pucsító gárdaluvnyáról is. 

 • Rosenberg bácsi beszól II.

  A Tor Salqvist blog állandó rovatot indít "Rosenberg bácsi beszól" címmel, melyben a szerző Christoph B. Rosenberg, az IMF Közép-Európa és Baltikum ügyeiért felelős főfejese bőrébe bújik, s havonta jelentkezik a magyarságot zsaroló zsetonista zsivány képzeletbeli szösszeneteivel.

 • Kleitomakhosz, a rasszista bajnok

  Történetünk ajnározásra érdemes alanya ezúttal egy időszámításunk előtt éldegélt kiváló férfiú lesz, méghozzá egy háromszoros olümpiai bajnok sportoló, aki nemcsak a nemzeti érzés felszításában járt élen az övéi között, de példamutató életvitelével és erénykereső erkölcseivel fityiszt mutatott a félállati nihilizmus – jelenünkben olyannyira tomboló – szabadosságának is.

 • Sorozat mustra XXIX. – The Vampire Diaries

  Nálunk Vámpírnaplók címen bemutatott sorozat zárta az első évadát, és csodák csodájára az egyik legkellemesebb meglepetés volt az évad során. Jönni fog a folytatás is, és mi is nézhetjük hétről hétre az első évadot. Minden adott tehát, hogy új kedvencet avathassunk.