Ma 2017 február 22. Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

március 2010

 • FIDESZ – MSZP nagykoalíció?

  Németországban Angela Merkel vezérletével összeborult a keresztény-konzervatív oldal a balliberálisokkal. Lehet, hogy Magyarországon is hasonlóra számíthatunk?

 • Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

  Olvasom a Jobbik szórólapján az írást: „Húsz évet a húsz évért” (természetesen „a nép nevében”, a világ legnagyobb hülyeségeit és gazemberségeit mindig a nép nevében mondták és tették…). 

 • Kőbarlangi Marci a nagyvilágban I.

  Egy szép májusi napon, iskola után a fiúk a libalegelőn játszottak. A leckéjüket már valamennyien elkészítették, így nem volt más gondjuk, mint hogy a szamárkóró-e a veszélyesebb ellenség, vagy netán a csipkebokor?

 • Adózás egykor és most

  E liberális demokráciának kikiáltott négyzetesen népnyúzó együttélési forma borzasztóbb adózási és elosztási feltételeket garantál átlagos állampolgárai számára, mint ahogy azt a feudalizmus tette a középkor mindennapjai folyamán.

 • Mesebeli Afrika - Niger: Djibo, a nép fia

  Jöttem, láttam, győztem – mondhatta magában elégedetten az egykori ENSZ békefenntartó, Salou Djibo őrnagy, amikor február közepén, vezetésével végrehajtott katonai puccs után ő lett Niger új – elvileg átmeneti – elnöke.

 • Az államháztartás vagyona

  Vajon az államháztartás is úgy működik, mint egy családi költségvetés? Az előző cikkben a háztartások vagyoni helyzetének alakulását vizsgáltam meg. Nézzük meg most az államháztartás vagyoni helyzetének alakulását. (adatok forrása: http://www.mnb.hu)

 • A kínai Machiavelli

  Kína az utóbbi években Konfucius-lázban ég: az ókori bölcs emlékhelyein rendezett ünnepségeken gyakran megjelennek a pártvezetők, rendszeresen szerveznek nemzetközi Konfucius-konferenciákat, az „első tanítóról” nevezték el a nemzeti kulturális intézményeket, s a vezetés egyéb gesztusokkal is igyekszik az évezredes konfuciánus eszmények örökösének beállítani magát.