Ma 2017 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.

február 2010

 • Kőbarlangi Márton, avagy mesecsokor kisvitézeknek II.

  Így azután Marci lett a vezér, mivel nem vándoroltak tovább, hanem letelepedtek itt, Siklós faluban. A helybeliek szép darab földet adtak nékik, amelyen házat építettek, és vadászni is jártak, hol a Mecsek erdeibe, hol meg a Tenkesre.

 • Adókedvezmények az idei évben

  Jelentősen szűkült az alkalmazható adókedvezmények köre 2010-ben. A cikkben a személyi jövedelemadó kiszámításánál igénybe vehető kedvezményeket tekintem át, a hozzájuk kapcsolódó korlátozásokkal együtt.

 • Egy békebeli magyar baka mindennapjai

  Dualizmus kori napló alapján kelti életre egy osztrák-magyar gyalogezred kiskatonájának mindennapjait egy magyar nyelvű blog: az online naplóból 1886-tól tárul fel az önmagát "pályatévesztett proletárnak" nevező férfi élete.

 • Kritika – Pokoli édenkert

  Az előzetesek láttán vártam a filmet, már csak a helyszín miatt is. Hawaii tökéletes hely szerintem egy ilyen jellegű film forgatásához. Azt viszont senki sem mondta, hogy természetfilmre fogok beülni. Vagy nem? Olvassátok csak el, mit sikerült írni róla.

 • Max konyhája - Mexikói húsgombóc

  Sovány marha vagy pulykahúsból készítjük. A gombóc attól lesz puha és omlós, hogy keverünk bele kukoricalisztet, ami majd a párolás közben e felesleges szaftot felszívja.

 • Szegénylegények - Petőfi brigád a Délvidéken

  Az 1944-es esztendő októberében a magyar államhatalom kivonul az alig három és fél évvel korábban, 1941 húsvétján visszakapott Délvidékről. A nyomukban bevonuló „felszabadítók”, a szerb partizánosztagok mindenekelőtt módszeresen megtizedelik a magyar lakosságot.

 • A Fradi dicső múltja, 76.rész – 1977-78

  Bajnoki cím, harmadik hely. Kupagyőzelem, kupaezüstérem. Az elmúlt két szezon így foglalható össze tényleg nagyon röviden. Mint minden új idényben, ezúttal is nagy volt a várakozás. Nézzük, mi teljesült ezekből!

 • A jegybanki alapkamat

  Január 26-tól a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a jegybanki alapkamat 6%-os mértékben határozta meg. Mi befolyásolja a jegybanki alapkamatot? Mit befolyásol a jegybanki alapkamat? Hogyan alakult az utóbbi években? Mi várható a jövőben?