Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

október 2009

 • Szilánkok 4.

  Dédanyám nem tudta kiejteni így: Zala. Neki halálig Szala maradt a kis folyócska. Szala annyit jelent, gyűlés. Bármiféle gyűlés. 

 • Sorozat mustra XII.

  Egy olyan sorozatot szeretnék bemutatni nektek, amelynek első részét talán a legtöbben várták. Az idei évad high concept sorozatáról, a FlashForward-ről lesz szó hosszabban, amelyet már most a Lost-hoz hasonlítanak, érdemes tovább olvasni.

 • Egyből többfélét – Gomba 2. rész

  Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

 • Kitekintő - Oktatás és jogkövetés

  Mi a gazdagság forrása századunkban? Miért sikerül egy nemzetnek felzárkózni a fejlettekhez, és miért vall kudarcot a másik? Miben rejlik a nemzetek gazdagsága? 

 • 60 éves a kommunizmus Kínában

  Hatvan évvel ezelőtt, 1949. október 1-én kiáltották ki a Kínai Népköztársaságot, amelynek alapjait egy ádáz polgárháborúban találta ki a Szovjetunió segítette Mao. Nagy ugrás, kulturális forradalom és a tervgazdálkodás világa, avagy a kínai kommunizmus hat évtizede.

 • eMagyarország pont

  Peresz nemzete szervezte serteperte ezen embertelen, eszement eszme, melyet kelet kegyeltje, Ferenc vezetett be e helyre.

 • Az én asztalom - Az új Déryné

   Nem tudok másként írni egy étteremről (és mint tárcatéma, nem is érdekel), csak ha a környezetébe, miliőjébe, múltjába ágyazom, és (ha vannak), felidézem emlékeimet is. A bélszín minősége nekem csak így jelent a nyilvánosság számára megírandó kulináris eseményt...

 • Egyből többfélét: Focaccia (fokaccsa) 2.rész

  Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt cselekedetekre. Új mellékletünkkel megpróbáljuk ötletekkel, beszerzési lehetőségekkel és persze receptekkel könnyebbé tenni.

 • Washingtonban rejtőzhet a szabadkőművesek elveszett jelképe

  Alig pár napja jelent meg, és rögtön minden idők legsikeresebb könyvének babérjaira tör A da Vinci-kód folytatása, a The Lost Symbol. A könyv azonban nagyjából ugyanúgy bánik a szabadkőművesekkel, mint az előző regény az Opus Deivel: egy véres beavatási szertartással operáló szektát varázsol belőlük, akik legfőbb célja a világuralom átvétele. Hitek és tévhitek, avagy kik is valójában a szabadkőművesek?