Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

június 2009

 • Mindkét címvédő kiesett a Roland Garroson

  A Pénteki Venus Williams elleni fantasztikus győzelem után sokan már lelki szemük előtt egy döntőző Szávay Ágnest láttak a francia nemzetközi teniszbajnokságon – kétszettes vereség lett a vége vasárnap a szlovák Cibulková ellen. A két tavalyi győztes a szerb Ivanovics és a spanyol Nadal közül pedig csak a mallorcai világelső tudott játszmát nyerni a nyolcaddöntőben.

 • Látrány, rádpusztai templomrom

  Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.

 • Magyarok a Bibliában

  A Bibliában, mind az Ó- mind az Új- szövetségben, meglepően sok magyar névvel, szólás-mondással találkozhat az ember. Ezeket a neveket, idegen írásmódban is fel lehet ismerni, magyarnak. Pl Csilla-Tshilla, Csaba-Shaba.

 • Orbán: „Én készen állok."

  „Amíg itt egy maroknyi milliárdos azt csinál, amit akar, addig nem érezhetjük úgy, hogy ez az ország a miénk. Ez valaki másé, valaki más szedi a hasznait. Ahhoz, hogy az ország ismét a miénk legyen, ezt a maréknyi milliárdost vissza kell szorítani oda, ahová egyébként valók” – mondta Orbán Viktor a közrádiónak adott interjújában.

 • A kapuja kilenczáros

  Móser Zoltán fantasztikus cikksorozata a régmúlt idők, az elfelejtett Magyarország kincseit mutatja meg nekünk ebben a párját ritkító sorozatban, mely a Magyar Nemzet hétvégi magazinjának volt elengedhetetlen tartozéka. Utazzon velünk, ismerjük meg együtt Magyarországot egy kicsit másképpen.

 • Ugrik a 06, kilencjegyű lesz minden telefonszám

  Egységesen kilencjegyűek lesznek a magyar telefonszámok, ezzel végre egységesek lesznek a vezetékes és a mobilterületen is - hangzott el egy szűk körű szakmai egyeztetésen, amelyen a hatóság, a szaktárca és a szolgáltatók képviselői voltak jelen.

 • Atlantisz: az elveszett paradicsom?

  Az első írásos említéseket Platónnál (i.e. 427 - 347) olvashatjuk, aki szerint "Atlantisz egy óriási sziget volt, nagyobb, mint Kis-Ázsia és Líbia együttvéve. Héraklész oszlopain (Gibraltári-szoros) túl feküdt, egy kisebb szigetekből álló szigetvilág szomszédságában.

 • A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29

  A tények ismeretében kimondható, a professzionalizmus kezdeti időszaka a Ferencvárosról szólt. Amióta a profi korszak beköszöntött, csak a Ferencváros nyert bajnokságot és Magyar Kupát.