Ma 2017 március 25. Irén, Irisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz.

június 2009

 • Csőbe akarták húzni a Nemzeti Vágta közönségét!

   Novemberi időjárás, papírforma szerinti eredmény, Árpád-sávos zászló, egy (vagy több?) Overdose-hasonmás - ez az idei Nemzeti Vágta első versenynapjának mérlege. A 2008-ban hagyományteremtő szándékkal kitalált esemény mára polgárjogot nyert, s a lóbarátok örömét bizonyára még a celebek idétlenkedései sem tudják beárnyékolni.

 • A dobronhegyi Ilona-kápolna

  Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.

 • Becsülni kell a keresztény kultúrát

  Becsülni és hasznosítani kell a keresztény kultúrát, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy új hagyományok keletkezzenek, és becsüljük a régit – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek hétfőn Máriaremetén, az Esztergom-budapesti Főegyházmegye pünkösdi ifjúsági és családi napján.  

 • Bemutatták az új orosz űrhajó terveit

  Az Orosz Űrügynökség, a Roszaviakozmosz nyilvánosságra hozta a Szojuz-űrhajókat felváltó új rendszer terveit. Az elődjénél nagyobb teljesítményű űreszköz a hasznos terhet nemcsak a Föld körüli pályára, de a Holdra is képes eljuttatni, és akár az emberes marsutazáshoz is felhasználható lesz. 

 • Az idő kapuja bezárva

  Móser Zoltán fantasztikus cikksorozata a régmúlt idők, az elfelejtett Magyarország kincseit mutatja meg nekünk ebben a párját ritkító sorozatban, mely a Magyar Nemzet hétvégi magazinjának volt elengedhetetlen tartozéka. Utazzon velünk, ismerjük meg együtt Magyarországot egy kicsit másképpen.

 • Kiütődhet a kormány

  Az Európa Parlamenti választáson megrendítő ütést kap a kormány, az is elképzelhető, hogy ősszel előrehozott választások legyenek, mondta Varga Mihály.

 • Bioterrorista manipuláció

  A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 61 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 6,1 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 fő hal meg a madárinfluenza miatt.

 • Nostradamus a múlt jövendőmondója

  Amióta világ a világ, nem élt a Földön olyan próféta, aki ennyire sikeresen tudta volna összekombinálni az ókori görög jósnők technikáit a csillagok működési mechanizmusával. Nem volt még egy olyan próféta, aki olyan hosszú időszakokkal dolgozott volna, mint ő, s akinek ennyi telitalálata lett volna, mint neki.

 • A Fradi dicső múltja, 28.rész - 1929-30

  A sikerektől hangos dél-amerikai túra után négy héttel máris kezdődött az új bajnokság, ahol természetesen nagy esélyesként a Ferencváros csapata indult.

 • Tömeggyilkosság, politika, erkölcs

  A mai napig nagyon kevés szó esik a második világháborús magyar-lengyel kapcsolatokról, így sokak számára ismeretlen, hogy az első közös szótár szerkesztőjének is ekkor veszett nyoma, a katyni mészárlásokat vizsgáló német testületben pedig egy magyar orvos is tevékenykedett. Az ő sorsukat is idézi a szolnoki Damjanich János Múzeum legújabb fotókiállítása.