Ma 2017 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.

május 2009

 • Krónikák

  Kis nép vagyunk. Utálom, amikor ezt mondják ! Kis ország vagyunk- ez a megállapítás, talán még helytálló is lenne, ha Ukrajnához, Oroszországhoz, Lengyelo-hoz viszonyítanánk magunkat, de akkor is, minek ezt reklámozni, hangsúlyozni? Jó, hogy az ’utolsó csatlós’ jelző, már lekopott !

 • Ma indul a harc a benntmaradásért a hoki VB-n

  A Magyar hokisok talán még a Szlovákia elleni teljesítményüket is felülmúlták Fehéroroszország ellen , de óriási küzdelemben alulmaradtak így a kiesés elleni körmérkőzésen kellene meghosszabbítani „A” csoportos tagságunkat. Ez sem lesz könnyű játszma. 

 • A mesélő húsz dolláros legendája

  Érdekes városi legendát mutatunk be most kedves olvasóinknak. A Mesélő húsz dolláros legendáját. Győzödjön meg róla Ön is!Elhiszi vagy nem?

 • Hadúr

  Ismert ugye a szólás, miszerint füstölgő Trabant láttán megjegyezzük: Honecker utolsó bosszúja! Vagyis, hogy a letűnt zsarnok mérhetetlen rosszindulatában igyekezett megkeseríte-ni a késő utókor életét is, és lám, úgy tűnik, ebbéli törekvéseit nem csekély siker koronázza.

 • Víz alatt kialakult kövek a Marson!

  Néhány nagyon tiszta és nagyon nagy felbontású képen, melyek nemrég készültek a Marsról, vastag kő réteg látható, amik tavak és sekély tengerek alján képződtek.

 • Újra megépítik az aranyember hajóját

  Budapesten április közepén mutatták be azt bőgőshajó makettet és weboldalt, amely emléket állít az Európa-szerte híres magyar hajóácsok munkájának és kreativitásának. A legendás hajótípust valós méretben is szeretnék megépíteni - számolt be róla a Népszabadság.

 • Bayer Zsolt: Már az NZZ is?

  Hosszú írás foglalkozik a kelet-közép-európai cigányok helyzetével a Neue Zürcher Zeitung keddi számában. Az írást elolvasva semmi meglepetés nem éri az embert: ugyanaz a megszokott, egysíkú, a probléma nem ismeretéről árulkodó, a "liberális" közhelyeket felvonultató és kötelességszerűen felmondó írás, mint a többi, ami a fényességes Nyugaton napvilágot lát.

 • A hét filmje: Kettős játék

  Claire Stanwick CIA tisztviselő és Ray Koval brit titkosügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég közt dúló, jól jövedelmező hidegháborúban.

 • A harkai Szent Péter-Pál templom

  Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.