Ma 2018 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Pintér Sándor: az európai emberek biztonságát is védjük

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bár egyre nagyobb a nyomás az országon, Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Európai Bizottság Belügyi Tanácsának csütörtöki brüsszeli ülésén, a felszólalásról a tárca pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A tanácskozáson ezúttal is a migrációs politikáról és a terrorizmusról tárgyaltak az uniós belügyminiszterek.

Pintér Sándor belügyminiszter felszólalásaiban és tárgyalásai során – utalva az Európai Parlament vonatkozó határozatára, a migrációs biztosnak a „kvóták elfogadásáról szóló fenyegetésére” és az Európai Bizottság újabb felszólító levelére – azt hangsúlyozta:

a magyar kormány látja, hogy egyre nagyobb a nyomás az országon, ennek ellenére Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján.

Felidézték: az Európai Bizottság a menekültügyi szabályozás miatt korábban megindított kötelezettségszegési eljárás keretében a közelmúltban megerősített jogi határzárat és a tranzitzónák létesítését kifogásolja, amelynek megválaszolására két hónapot adott a magyar hatóságoknak.

A magyar kormány nem kíván változtatni a bevándorláspolitikáján és továbbra is

betartja uniós kötelezettségét: megvédi a schengeni határokat, s ezzel nem csak a magyar, hanem az európai emberek biztonságát is védi.

Az illegális migrációra „a brüsszeli politikával ellentétben mi veszélyként tekintünk”, hiszen a migráció jelentősen növeli a terrorizmus kockázatait – olvasható a BM tájékoztatásában.

Hozzátették:

a jogi határzár és a tranzitzónák célja a biztonság erősítése, az illegális migráció megállítása.

A tranzitzónákban senki nincs őrizetben, hiszen azok nyitottak, szabadon elhagyhatóak Szerbia felé, a tranzitzónákban az uniós szabályok szerinti menedékkérelmi eljárást folytatják le a magyar hatóságok – szögezték le. Mint írták, a magyar kormány a tranzitzónát és a kerítést is fenn kívánja tartani, és továbbra is elutasítja a migránsok kötelező betelepítését.

Ha mindezek miatt az Európai Bizottság jogi eljárást indít, készen állunk a jogi vita megvívására – jelentette ki.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (170) Gasztronómia (538) Emberi kapcsolatok (36) Sport (726) Autómánia (61) Belföld (2) Gazdaság (588) Politika (1570) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (31) Kultúra (3) Heti lámpás (159) Egészség (50) Mondom a magamét (2489) Irodalmi kávéház (420) Vetítő (37) Mozi világ (440) Életmód (1) Tereb (125) Tv fotel (65) Nagyvilág (1249) Jobbegyenes (1254)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>