Ma 2018 április 22. Csilla, Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Még a baloldalon is kevesen támogatják Botka miniszterelnökségét

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)
Még a baloldalon is kevesen látnák szívesen Botka László szegedi polgármestert (MSZP) a miniszterelnöki székben - derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

A kutatás tanúsága szerint a meghatározó politikai pártok vezetői közül Orbán Viktor a legnépszerűbb. A teljes népesség fele van kedvező véleménnyel a miniszterelnökről.
    
Az MSZP kormányfőjelöltjéről, Botka Lászlóról a megkérdezettek 34 százaléka nyilatkozott pozitívan, 31 százalék nem kedveli, négyből egy válaszadónak nincs véleménye, a kutatásban részt vevők 9 százaléka pedig nem ismeri a politikust.
    
Az eredményekből az is kiderül, hogy Botka László elsősorban a baloldali választók között népszerű (79 százalék kedveli), a középen állók körében inkább megosztó (29 százalék kedveli), a jobboldaliak többsége pedig elutasítja (51 százalék nem kedveli).
    
A magyarok többsége (51 százaléka) Orbán Viktort látná legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban. Második helyre - jelentősen lemaradva - Botka László került 25 százalékkal, Vona Gábor kormányfőségét pedig mindössze a teljes népesség 7 százaléka támogatná. A megkérdezettek 12 százaléka a felsoroltak egyikét sem látná szívesen miniszterelnökként.
    
Emlékeztetnek januári elemzésükre is, amely szerint, Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc megítélése kifejezetten kedvezőtlen. A lakosság kétharmadának negatív a véleménye Vona Gáborról (66 százalék), míg ez az arány Gyurcsány Ferenc esetében 73 százalék.
    
A Századvég február 10. és 15. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg úgynevezett CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - tartalmazza a közlemény.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (158) Vetítő (37) Tv fotel (65) Egészség (50) Nagyvilág (1248) Jobbegyenes (1251) Mondom a magamét (2483) Sport (726) Életmód (1) Gasztronómia (538) Kultúra (3) Mozi világ (440) Gazdaság (588) Tereb (125) Belföld (2) Autómánia (61) Flag gondolja (31) Rejtőzködő magyarország (170) Politika (1570) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (419) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>