Ma 2018 április 21. Konrád napja van. Holnap Csilla, Noémi napja lesz.

Lázár János: nem kilpéni akarunk az EU-ból, hanem megváltoztatni azt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrenszerét, hogy minden ország sikeres lehessen – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

Hangsúlyozta, hogy a visegrádi országokkal közösen, a közép-európai és nemzeti érdekek mentén szeretnék átalakítani az uniót. Úgy vélte, a Brexit történelmi hiba volt, de a magyar kormány álláspontja szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy alapvető változások legyenek az integrációban.

Lázár János kitért arra: az európai szocialisták szerint akkor lesz versenyképes az unió, ha tovább mélyítik az integrációt, ám a magyar kormány szerint ez teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel, a nemzeti érdekekkel.

Súlyos kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal szemben

Súlyos kettős mérce áldozata Magyarország, míg Ausztria dicséretet kap azért, mert határainál az „európai jogot lábbal tipró” intézkedéseket vezet be a határellenőrzés visszaállításával, addig Magyarországot elítélik a schengeni szabályok betartásáért a magyar-szerb határon – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

Lázár János a „Pénzügyi Csúcstalálkozó 19. Az új világ? Európa és Amerika globális kihívásai” elnevezésű fórumon elmondta, a migráció volt az egyetlen olyan, az integráció jövőjét meghatározó kérdés az elmúlt években, amelynél „egy lépést sem” sem közeledtek az álláspontok Magyarország és az Európai Bizottság között. Sok egyéb kérdésben a kezdeti túlfűtött viták után sikerült racionális egyezségre jutni 2010 után – jegyezte meg. Magyarország álláspontja szerint megállítani, kontroll alá kell helyezni a migrációt, míg az európai többség megszervezni szeretné azt.

Úgy vélte, ez a vita meghatározza a következő évet, hiszen 2017 nyarán a bizottság célja, hogy akár jogi eszközökkel kényszerítse Magyarországot a menekültek visszafogadására és a liberálisabb határmenti beléptetésre.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (726) Politika (1570) Heti lámpás (158) Nagyvilág (1248) Jobbegyenes (1251) Tereb (125) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (3) Életmód (1) Mozi világ (440) Vetítő (37) Egészség (50) Flag gondolja (31) Tv fotel (65) Gasztronómia (538) Gazdaság (588) Belföld (2) Irodalmi kávéház (419) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (2479) Rejtőzködő magyarország (170)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>