Ma 2018 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Kósa Lajos nagyon komoly küzdelemre számít a rezsicsökkentés megvédésével kapcsolatban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Amiről beszéltünk, bekövetkezett, Brüsszel a magyar rezsicsökkentés elemei ellen intéz támadást, amelynek következtében az áram ára jelentősen megemelkedhetne – jelentette ki Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője rámutatott: az Európai Bizottság olyan szabályozást készít elő, amely alapján az elektromos szolgáltatások számos kérdése, így például az ármegállapítás is, nemzetállamiból közösségi hatáskörbe kerülne. Kósa Lajos leszögezte: a Fidesz élesen ellenzi, hogy a villamosenergia-szolgáltatás ármeghatározása uniós szintű legyen. – Szerintünk ez nemzetállami hatáskör, az Európai Bizottság sérti a szuverenitás elvét és az alapszerződést is akkor, amikor erről közösségi szintű döntést akar hozni – fogalmazott a frakcióvezető.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós szintű árszabályozással a magyar fogyasztók egészen biztosan rosszul járnak, jelentősen magasabb lenne az áram ára, ami komoly versenyhátrányt jelentene a magyar gazdaságnak is.

Kósa Lajos hangsúlyozta: többek között ezért indították el a nemzeti konzultációt, amelynek az egyik kérdése erre vonatkozik. – A Fidesz arra kéri a polgárokat, hogy mivel itt a baj, minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs ívet. Nagyon komoly küzdelemre kell felkészülnünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést – fogalmazott Kósa, aki a parlamentet pedig arra kérte, támogassa az ügyben indítandó szubszidiaritási eljárást, amelyet az Országgyűlés európai ügyek bizottsága kezdeményezett.

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát célzó törvényjavaslattal kapcsolatban a frakcióvezető leszögezte: az előterjesztés a nyilvánosságról, az információszabadságról szól, nem büntetne, nem marasztalna el senkit. A politikus furcsának nevezte, hogy az átláthatóság mellett kampányoló szervezetek éppen magukra nézve nem tartják helyesnek az információközlést. Közölte azt is, hogy az előterjesztés az európai uniós támogatásokat megkülönböztetve kezeli; a magyar kormányzati, költségvetési intézményrendszeren keresztül érkező európai uniós támogatásra nem vonatkozna ez a szabály, csak a direkt támogatási rendszeren keresztül érkező uniós forrásokat kellene feltüntetni.

Kósa Lajos egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a norvég alap szintén a törvény hatálya alá esik majd. Hozzátette, hogy készül az államközi megállapodás Magyarország és Norvégia között a norvég alap új támogatási periódusára, de azt szeretnék, ha e dokumentum figyelembe venné a korábban felmerült problémákat. Az átláthatósági törvényjavaslat miatti tiltakozásokat a frakcióvezető úgy kommentálta: akik hangosak, azok csak néhányan vannak, és azok is Soros György birodalmához tartoznak, de „nekik szemmel láthatóan ez ciki”.

]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1570) Életmód (1) Nagyvilág (1249) Kultúra (3) Autómánia (61) Mondom a magamét (2489) Belföld (2) Irodalmi kávéház (420) Jobbegyenes (1254) Flag gondolja (31) Gasztronómia (538) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Sport (726) Heti lámpás (159) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (588) Tv fotel (65) Tereb (125) Rejtőzködő magyarország (170) Szépségápolás (15) Vetítő (37)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>