Ma 2018 április 21. Konrád napja van. Holnap Csilla, Noémi napja lesz.

A Költségvetési Tanácsnál a költségvetés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A jövő évi költségvetés tervezetét csütörtökön átadják a Költségvetési Tanácsnak, a testületnek tíz napja lesz a véleményezésre – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács harmadik ülését követő sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály más témában tartott sajtótájékoztatón hozzátette: további egyeztetésekre van szükség ahhoz, hogy minden érdekelt számára elfogadható, és megfelelő módosítások szülessenek majd.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden beszélt a vasárnapi szabadnappal és bérpótlékkal, a minimális eladói létszámmal és az áruk minőségével kapcsolatos kereskedelempolitikai tervekről. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy döntés egyik kérdésben sincs, de várható, hogy még áprilisban előterjesztik az indítványt.

A politikus kifejtette: van olyan javaslat, hogy a kiskereskedelemben havonta legalább két szabad vasárnapjuk legyen a dolgozóknak, amikor pedig munkát végeznek a hét utolsó napján, kapjanak bérpótlékot.

Fogyasztóvédelmi okokkal magyarázta azt a tervet, hogy forgalom- vagy négyzetméter-arányosan minimális eladói létszámot írnának elő, ahogyan azt is, hogy ha egy Magyarországon és külföldön is forgalmazott termék beltartalma eltérő, azt fel kellene tüntetni az árun. Felmerült a kéretlen reklámok kérdése is – mondta Kósa Lajos, de jelezte, hogy ő nem támogatja a reklámra fordítható összeg korlátozásának tervét, mert ez sérthetné a gazdálkodás szabadságát. Többször is hangsúlyozta ugyanakkor, hogy döntés még egyik kérdésben sincs.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (158) Politika (1570) Kultúra (3) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (125) Belföld (2) Rejtőzködő magyarország (170) Jobbegyenes (1251) Egészség (50) Vetítő (37) Mozi világ (440) Autómánia (61) Nagyvilág (1248) Flag gondolja (31) Sport (726) Irodalmi kávéház (419) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mondom a magamét (2479) Gasztronómia (538) Gazdaság (588)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>