Ma 2018 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

A bíróság a keresztény virágárus ellenében döntött

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Barronelle Stutzman, a 72 éves, Washington állambéli virágüzlet-tulajdonos keresztény hitére való hivatkozással nem volt hajlandó biztosítani a virágdekorációt egy meleg esküvőre. Négy évnyi pereskedés után most a bíróság a meleg pár javára döntött.

Az Egyesült Államok alkotmányának első paragrafusa kimondja többek között a szabad vallásgyakorláshoz való jogot. Washington állam legfelsőbb bírósága azonban ennél az alkotmányos alapjognál láthatóan fontosabbnak tartja a szövetségi állam antidiszkriminációs törvényét, ezért Stutzman ellenében döntöttek tegnap, s az asszonyt 1000 dollár megfizetésére kötelezték - számolt be a ]]>Fox News]]>.

Indoklásuk szerint az alaptörvény első bekezdése nem terjed ki a virágcsokrokra, és egy meleg pár esküvőjére lehet anélkül virág-dekorációkat készíteni, hogy azzal a kereskedő támogatná a melegek házasságát.

Stutzman ügyvédei azonnal bejelentették, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságánál fellebbeznek az ügyben: "A szólásszabadság és a vallás szabad gyakorlása nem csupán valamiféle többségi szeszély, hanem az alaptörvénybe foglalt garanciák".

Stutzman a 2013-as eset előtt többször adott már el virágot a párnak, bár tudta, hogy melegek. Azonban ugyanezt nem volt hajlandó megtenni az esküvőjükre, hiszen - mint mondta - az ellenkezett volna keresztény hitvilágával.

]]>demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gasztronómia (538) Életmód (1) Heti lámpás (159) Autómánia (61) Nagyvilág (1249) Szépségápolás (15) Kultúra (3) Mondom a magamét (2489) Flag gondolja (31) Belföld (2) Politika (1570) Mozi világ (440) Tereb (125) Sport (726) Gazdaság (588) Vetítő (37) Jobbegyenes (1254) Rejtőzködő magyarország (170) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Irodalmi kávéház (420) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>