Ma 2014. szeptember 19., péntek, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
FLAG
Fradi.hu
Horoszkóp
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Hobbyradio
magyar
Felvidek
Althir
Demokrata
Püski-Masszi könyvesház
Regnum
Címerünk a magyar szürke

free speech
mti
Bunyó a pályán! - botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi
sporthírek
2012. 05. 09.
|
nagyobbbetú kisebbbetú Nyomtatás

Botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi az Universitatea és a CFR között a román labdarúgó-bajnokságban, miután az első félidő 27. percében, egy büntető után elszabadultak az indulatok.

A 31. forduló mérkőzésén fogadta a bajnokságban a 7. helyen álló Universitatea az éllovas városi riválist, a CFR-t, és ugyan a két csapat, illetve szurkolótábora a legkevésbé sem baráti viszonyáról híres, arra aligha lehetett előzetesen számítani, hogy ilyen csúnya véget ér a derbi.

A mérkőzés 27. percéig viszonylagos nyugalomban zajlott az összecsapás, akkor azonban a vendég CFR a tudósítások szerint véleményes büntetőhöz jutott. A tizenegyespontra lehelyezett labda mögé a csapatkapitány, a portugál Ricardo Cadú állt, és a bal alsó sarkot kilőve be is talált. Hogy ezt követően azonban mi is történt pontosan, azt még a videofelvételek alapján is nehéz „rekonstruálni”.

Az biztos, hogy a hazaiak kapusánál a büntetőt követően „elgurult a gyógyszer”: Mircea Bornescu előbb a kapufát kezdte el rugdalni, majd hirtelen a kapu mögé vette az irányt, ahol a gólszerző ünnepelt a hazaiak tábora előtt, és egy K–1-eseket megszégyenítő mozdulattal a földre terítette.

Ezt követően természetesen elszabadultak az indulatok, egymásnak esett a két csapat, és sokadjára sem sikerült rendet tenni. A CFR vezetőedzője lehívta a pályáról a játékosait, Alexandru Tudor játékvezető pedig félbeszakította az összecsapást. Ezzel azonban még nem ért véget a botrányos jelenetek sora: az öltözőbe való bevonuláskor beszámolók szerint egy U-melegítős ember – egyes források szerint a hazaiak egyik masszőre – hátba támadta Cadút, aminek újabb csetepaté lett a következménye.

„Az ujját mutogatta a szurkolóink felé, kigúnyolt, hergelt minket – mondta Bornescu az esetről. – Rosszul tettem, hogy utána mentem, de nem kellett volna azokat a szavakat hozzám vágnia. Megfenyegetett, és azt mondta, kicsinál. Emiatt lettem ideges. Odarohantam hozzá, és azt mondtam, hogy menjünk le a pályáról, és verekedjünk az öltözőben. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt nem én teszem meg, akkor a szurkolóink jönnek be a pályára.”

Claudiu Niculescu, a hazaiak edzője szerint szándékos provokáció történt. „Cadú azért jött ide, hogy kinyírjon minket. A szurkolótáborunk elé rohant, és a címert csókolgatta. Ez az egész hihetetlen!”

Ezzel szemben Iuliu Muresan, a CFR elnöke szerint csapata vétlen a mérkőzés félbeszakadásában. „Cadú nem csinált semmit! Csak megcsókolta a címert az U-drukkerek előtt, ez nem ok arra, ami a folytatásban történt!”

A romániai futballbotrány a lehető legrosszabbkor jött, hiszen ma este éppen az ország fővárosában, Bukarestben rendezik az Európa-liga döntőjét, az Atlético Madrid–Athletic Bilbao mérkőzést.

nso.hu

Feltöltő: Flag

Értékelés: Átlag: 3   Szavazatok: 66   Helyezés: 10094


Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Ezt a cikket olvasta már?

Legyen-e független Skócia?

Beavatás - Czakó Gábor
Könyv
Bolti ár: 2 520 Ft
Netes ár: 2 142 Ft
15% kedvezménnyel

Az Annunakik titkos története - Michael Tellinger
Könyv
Bolti ár: 5 990 Ft
Netes ár: 5 092 Ft
15% kedvezménnyel

Viharlovasok - Aranyasszony - Benkő László
Könyv
Bolti ár: 2 999 Ft
Netes ár: 2 549 Ft
15% kedvezménnyel

A liberalizmus illúziói - Nagy Ervin
Könyv
Bolti ár: 2 400 Ft
Netes ár: 2 040 Ft
15% kedvezménnyel

A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014 - Magyar Trikolór naptár
Naptár
Bolti ár: 2 300 Ft
Netes ár: 1 955 Ft
15% kedvezménnyel

Flag Media Group
Hírlevél
Feliratkozom
Leiratkozom
Ezen a napon történt:
1544 - a crécyi békeszerződésben I. Ferenc francia király végleg lemond Észak-Itáliáról és Nápolyról, sőt ígéretet tesz V. Károlynak, hogy támogatja a protestáns rendek elleni küzdelemben.

1783 - A Montgolfier léggömb felszállása XVI. Lajos francia király és felesége, Marie Antoinette jelenlétében. A kosárban kizárólag egy tyúk, kacsa és birka volt. A léggömb 8 percet tartózkodott a levegőben és két kilométert repült.

1819 - John Keats megírta az Óda az Őszhöz c. költeményét.

1849 - Az amerikai Oaklandben megnyílt az első nyilvános mosoda.

1853 - I. Ferenc József császár megtekinti a Bécsbe szállított Szent Koronát, majd elrendeli a koronának a budai várban való őrzését

1857 - Bevezetik Magyarországon az új ezüst forintot

1893 - Új-Zéland elsőként a világon szavazati joggal ruházza fel a nőket

1928 - bemutatták Amerikában az első Mickey Mouse rajzfilmet

1931 - Statáriális bíráskodás bevezetése Magyarországgon, miután Matuska Szilveszter felrobbantotta a síneket az Orient expressz alatt a biatorbágyi viaduktnál. A robbantással először a kommunistákat vádolták.

1938 - A müncheni konferencia napja. Csehszlovákia bevonása és megkérdezése nélkül Arthur Neville Chamberlain, Edouard Daladier, Adolf Hitler és Mussolini megyegyezik abban, hogy Csehszlovákia a Szudéta-vidéket átadja Németországnak. Magyarország és Csehszlovákia kormányát felszólítják, hogy kezdjenek tárgyalásokat a magyar területi igényekrol.

1952 - Budapesten leleplezték az előző Kossuth-szobor helyére felállított Kossuth-emlékművet.

1952 - Charlie Chaplin visszatért Amerikába Angliából.

1955 - puccsal megdöntötték Argentínában Perón diktatúráját

1956 - Az első interkontinentális kongresszus színesbőrű írókkkal és művészekkel (a párizsi Sorbonne egyetemen)

1957 - Az első földalatti nukleáris robbantás (Las Vegas, Nevada)

1958 - Elvis Presley, rajongói nagy bánatára, elhagyta a Brooklyn tengerészeti bázist, és a hajója az NSZK felé vette az irányt, hogy megkezdje katonai szolgálatát.

1959 - Nem engedték be Nyikita Hruscsovot Disneylandbe, biztonsági okokból.

1972 - a londoni izraeli követségen bomba robban, egy diplomata meghalt.

1984 - Kína és Nagy-Britannia elkészítette azt a szerződésvázlatot, amelyben Hong Kong visszaadásáról volt szó, ami meg is valósult.

1981 - A Central Parkban rendezett ingyenes koncerten 400 ezren voltak kíváncsiak Paul Simon és Art Garfunkel produkciójára.

1985 - Földrengés Mexikóban (Richter skála szerinti 6,9 erősségű, 9500 halott)

1987 - Az Országgyűlés elfogadja az új adótörvényeket

1988 - Lengyelországban lemond a kormány

1990 - Lemond Wojciech Jaruzelski lengyel államfô.

1991 - Megtalálják "Ötzi"-t, a több ezer éves mumifikálódott similauni férfit, az Alpok Ötz-völgyi gleccserében

1993 - Lengyelországban a LEMP jogutódja, a Demokratikus Baloldali Szövetség nyeri a választásokat, és a következô idôszakban a parasztpárttal koalícóban kormányoz. A parasztpárti Waldemar Pawlak lesz a kormányfô.

1994 - Amerikai csapatok szállják meg Haitit. Az 1991-ben puccsal hatalomra került Raoul Cédras tábornok távozik, majd az elűzött Jean-Baptiste Aristide elnök hazatér és kormányt alakít.

2002 - Budapesten aláírják a kormány s a négy parlamenti párt közötti megállapodást az Európai Unió csatlakozást érintő kérdésekben történő együttműködésről.

Szavazás
Ön szerint ki legyen Budapest Főpolgármestere?
Tarlós István
Dr.Magyar György
Árok Kornél
Staudt Gábor
Falus Ferenc


Legfrissebb hozzászólások:
09.15. hétfő 13:11

09.05. péntek 15:45

09.05. péntek 15:34

08.27. szerda 09:37

1.5934 másodperc | Online látogatók: 25