Ma 2014. augusztus 22., péntek, Menyhért, Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.
FLAG
Fradi.hu
Horoszkóp
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
magyar
Althir
Felvidek
Regnum
Demokrata
Címerünk a magyar szürke
Hobbyradio
Püski-Masszi könyvesház

free speech
mti
Bunyó a pályán! - botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi
sporthírek
2012. 05. 09.
|
nagyobbbetú kisebbbetú Nyomtatás

Botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi az Universitatea és a CFR között a román labdarúgó-bajnokságban, miután az első félidő 27. percében, egy büntető után elszabadultak az indulatok.

A 31. forduló mérkőzésén fogadta a bajnokságban a 7. helyen álló Universitatea az éllovas városi riválist, a CFR-t, és ugyan a két csapat, illetve szurkolótábora a legkevésbé sem baráti viszonyáról híres, arra aligha lehetett előzetesen számítani, hogy ilyen csúnya véget ér a derbi.

A mérkőzés 27. percéig viszonylagos nyugalomban zajlott az összecsapás, akkor azonban a vendég CFR a tudósítások szerint véleményes büntetőhöz jutott. A tizenegyespontra lehelyezett labda mögé a csapatkapitány, a portugál Ricardo Cadú állt, és a bal alsó sarkot kilőve be is talált. Hogy ezt követően azonban mi is történt pontosan, azt még a videofelvételek alapján is nehéz „rekonstruálni”.

Az biztos, hogy a hazaiak kapusánál a büntetőt követően „elgurult a gyógyszer”: Mircea Bornescu előbb a kapufát kezdte el rugdalni, majd hirtelen a kapu mögé vette az irányt, ahol a gólszerző ünnepelt a hazaiak tábora előtt, és egy K–1-eseket megszégyenítő mozdulattal a földre terítette.

Ezt követően természetesen elszabadultak az indulatok, egymásnak esett a két csapat, és sokadjára sem sikerült rendet tenni. A CFR vezetőedzője lehívta a pályáról a játékosait, Alexandru Tudor játékvezető pedig félbeszakította az összecsapást. Ezzel azonban még nem ért véget a botrányos jelenetek sora: az öltözőbe való bevonuláskor beszámolók szerint egy U-melegítős ember – egyes források szerint a hazaiak egyik masszőre – hátba támadta Cadút, aminek újabb csetepaté lett a következménye.

„Az ujját mutogatta a szurkolóink felé, kigúnyolt, hergelt minket – mondta Bornescu az esetről. – Rosszul tettem, hogy utána mentem, de nem kellett volna azokat a szavakat hozzám vágnia. Megfenyegetett, és azt mondta, kicsinál. Emiatt lettem ideges. Odarohantam hozzá, és azt mondtam, hogy menjünk le a pályáról, és verekedjünk az öltözőben. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt nem én teszem meg, akkor a szurkolóink jönnek be a pályára.”

Claudiu Niculescu, a hazaiak edzője szerint szándékos provokáció történt. „Cadú azért jött ide, hogy kinyírjon minket. A szurkolótáborunk elé rohant, és a címert csókolgatta. Ez az egész hihetetlen!”

Ezzel szemben Iuliu Muresan, a CFR elnöke szerint csapata vétlen a mérkőzés félbeszakadásában. „Cadú nem csinált semmit! Csak megcsókolta a címert az U-drukkerek előtt, ez nem ok arra, ami a folytatásban történt!”

A romániai futballbotrány a lehető legrosszabbkor jött, hiszen ma este éppen az ország fővárosában, Bukarestben rendezik az Európa-liga döntőjét, az Atlético Madrid–Athletic Bilbao mérkőzést.

nso.hu

Feltöltő: Flag

Értékelés: Átlag: 3   Szavazatok: 61   Helyezés: 10374


Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

gróf Tisza István összes munkái
Könyv
Bolti ár: 5 100 Ft
Netes ár: 4 335 Ft
15% kedvezménnyel

Devizában nyilvántartott végzet - Kovács Anita
Könyv
Bolti ár: 2 900 Ft
Netes ár: 2 399 Ft
17% kedvezménnyel

Dekódolt Biblia - II. kibővített kiadás - Goldeneye
Könyv
Bolti ár: 5 650 Ft
Netes ár: 4 490 Ft
21% kedvezménnyel

Tékozló ország - Bogár László
Könyv
Bolti ár: 3 200 Ft
Netes ár: 2 720 Ft
15% kedvezménnyel

Éjszaka Erdélyben - Szabó Dezső
Könyv
Bolti ár: 2 890 Ft
Netes ár: 2 457 Ft
15% kedvezménnyel

Flag Media Group
Hírlevél
Feliratkozom
Leiratkozom
Ezen a napon történt:
1436 - IV. Jenő pápa megbízást ad Marchiai Jakab olasz ferencesrendi szerzetesnek a Magyarországon terjedő huszitizmus kiirtására.

1454 - László király parancsára kiűzik a zsidókat Brnóból.

1485 - A Lancaster győzelmével véget ér Angliában a rózsák háborúja.

1559 - Eretnekként letartóztatják Carranza spanyol érseket.

1614 - Frankfurtban a zsidók tisztességtelen konkurenciája miatt feldühödött kereskedők Vincent Fettmilch pék vezetésével megrohamozzák a gettót és kiűzik a zsidókat a városból. Mátyás német-magyar király a zsidók pártjára állt, Fettmilchet lefejeztette, felnégyeltette, testrészeit kiszögeztette a város kapuira, házát leromboltatta, a helyén felállított oszlopra pedig németül és latinul felvésette a pék történetét és büntetését. A Frankfurtba való visszatérésre felkért zsidókat a városvezetők ünnepélyes tiszteletadással fogadták, bevonulásukat katonai zenekar kísérte. Az önmagát az „új Hámánnak” valló Fettmilch kivégzésének napja (1616. március 8.) ünnepnapnak számít („Purim Winz”) a zsidók számára.

1785 - II. József rendelete megszünteti az örökös jobbágyság intézményét.

1837 - Megnyílik a Pesti Magyar Színház, későbbi nevén a Nemzeti Színház.

1864 - A Nemzetközi Vöröskereszt megalapítása.

1886 - XIII. Leó pápa a Budavár visszafoglalásának évfordulójára kibocsátott „Quod multum diu” kezdetű enciklikájában leszögezi, hogy a katolikusoknak tilos más vallásúakkal házasságra lépni, és felszólítja a magyarországi papságot, hogy vigye keresztül a vegyes házasságokból származó gyerekek vallását szabályozó 1868:LIII. tc. megváltoztatását, amely szerint a fiúgyerek az apa, a leánygyerek az anya vallását követi és egyik felekezetről a másikra való áttérést csak a 18. életév betöltése után engedélyezi.

1919 - A magyarországi cionista szervezet vezetői a Friedrich István miniszterelnöknek címzett beadványukban kijelentik, hogy „minden keresztény polgártársunk elvitathatatlan jogának tartjuk az antiszemita felfogást, melyet jogában áll a törvény korlátai között terjeszteni”, ugyanakkor azt is megígérik, hogy „erős akarattal és kézzel fogjuk a zsidóságból az őt oly végzetesen megrontó mételyt (ti. a bolsevizmust) kiirtani”.

1920 - Az első salzburgi ünnepi játékok megnyitója.

1921 - A magyar hadsereg bevonul az addig szerb megszállás alatt álló pécs-baranyai területre

1962 - Francia-Algéria ügyének elárulása miatt Jean-Marie Bastien-Thiry ezredes vezetésével merényletet kísérelnek meg De Gaulle elnök ellen Petit-Clamart-ban. A merénylők között hárman: Varga László, Márton Lajos és Sári Gyula ’56-os magyar menekültek voltak.

2005 - Pat Robetson ismert amerikai teleevangelista a 700-as Klub című (Magyarországon a Hit gyülekezete által birtokolt ATV csatornán látható) műsorában Hugo Chávez venezuelai elnök meggyilkolására uszít, kijelentve: "... nem tudok erről a meggyilkolási doktrínáról, de ha ő azt gondolja, hogy mi megpróbáljuk megölni őt, akkor azt hiszem, hogy tényleg meg kellene tennünk. Sokkal olcsóbb, mint háborút indítani."Szavazás
Ön elitéli Izrael gázai agresszióját?
Igen
Nem
Nem érdekel


Legfrissebb hozzászólások:
08.19. kedd 00:47

08.02. szombat 07:44

06.20. péntek 07:16

05.30. péntek 21:43

1.2217 másodperc | Online látogatók: 26