Ma 2015. november 29., vasárnap, Taksony napja van. Holnap Andor, András napja lesz.
FLAG
Bunyó a pályán! - botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi
sporthírek
2012. 05. 09.
|
nagyobbbetú kisebbbetú Nyomtatás

Botrányos körülmények között félbeszakadt a kolozsvári derbi az Universitatea és a CFR között a román labdarúgó-bajnokságban, miután az első félidő 27. percében, egy büntető után elszabadultak az indulatok.

A 31. forduló mérkőzésén fogadta a bajnokságban a 7. helyen álló Universitatea az éllovas városi riválist, a CFR-t, és ugyan a két csapat, illetve szurkolótábora a legkevésbé sem baráti viszonyáról híres, arra aligha lehetett előzetesen számítani, hogy ilyen csúnya véget ér a derbi.

A mérkőzés 27. percéig viszonylagos nyugalomban zajlott az összecsapás, akkor azonban a vendég CFR a tudósítások szerint véleményes büntetőhöz jutott. A tizenegyespontra lehelyezett labda mögé a csapatkapitány, a portugál Ricardo Cadú állt, és a bal alsó sarkot kilőve be is talált. Hogy ezt követően azonban mi is történt pontosan, azt még a videofelvételek alapján is nehéz „rekonstruálni”.

Az biztos, hogy a hazaiak kapusánál a büntetőt követően „elgurult a gyógyszer”: Mircea Bornescu előbb a kapufát kezdte el rugdalni, majd hirtelen a kapu mögé vette az irányt, ahol a gólszerző ünnepelt a hazaiak tábora előtt, és egy K–1-eseket megszégyenítő mozdulattal a földre terítette.

Ezt követően természetesen elszabadultak az indulatok, egymásnak esett a két csapat, és sokadjára sem sikerült rendet tenni. A CFR vezetőedzője lehívta a pályáról a játékosait, Alexandru Tudor játékvezető pedig félbeszakította az összecsapást. Ezzel azonban még nem ért véget a botrányos jelenetek sora: az öltözőbe való bevonuláskor beszámolók szerint egy U-melegítős ember – egyes források szerint a hazaiak egyik masszőre – hátba támadta Cadút, aminek újabb csetepaté lett a következménye.

„Az ujját mutogatta a szurkolóink felé, kigúnyolt, hergelt minket – mondta Bornescu az esetről. – Rosszul tettem, hogy utána mentem, de nem kellett volna azokat a szavakat hozzám vágnia. Megfenyegetett, és azt mondta, kicsinál. Emiatt lettem ideges. Odarohantam hozzá, és azt mondtam, hogy menjünk le a pályáról, és verekedjünk az öltözőben. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt nem én teszem meg, akkor a szurkolóink jönnek be a pályára.”

Claudiu Niculescu, a hazaiak edzője szerint szándékos provokáció történt. „Cadú azért jött ide, hogy kinyírjon minket. A szurkolótáborunk elé rohant, és a címert csókolgatta. Ez az egész hihetetlen!”

Ezzel szemben Iuliu Muresan, a CFR elnöke szerint csapata vétlen a mérkőzés félbeszakadásában. „Cadú nem csinált semmit! Csak megcsókolta a címert az U-drukkerek előtt, ez nem ok arra, ami a folytatásban történt!”

A romániai futballbotrány a lehető legrosszabbkor jött, hiszen ma este éppen az ország fővárosában, Bukarestben rendezik az Európa-liga döntőjét, az Atlético Madrid–Athletic Bilbao mérkőzést.

nso.hu

Feltöltő: Flag

Értékelés: Átlag: 2.5   Szavazatok: 131   Helyezés: 10438


Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Ezt a cikket olvasta már?

Kukapolitika

Levelek Magyarisztánból I. rész - Jenei Tamás
Könyv
Bolti ár: 1 500 Ft
Netes ár: 1 275 Ft
15% kedvezménnyel

Héliosz - Grandpierre Attila
Könyv
Bolti ár: 1 999 Ft
Netes ár: 1 799 Ft
10% kedvezménnyel

Isteni kőgúlák - Hihetetlen magazin különszám - Hihetetlen Magazin
Újság
Bolti ár: 1 495 Ft
Netes ár: 1 495 Ft
0% kedvezménnyel

Az ukrán dráma - Drábik János
Könyv
Bolti ár: 2 999 Ft
Netes ár: 2 699 Ft
10% kedvezménnyel

Az európai nyelvek földrajzi kialakulása - Grover S. Krantz
Könyv
Bolti ár: 2 200 Ft
Netes ár: 1 870 Ft
15% kedvezménnyel

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírlevél
Feliratkozom
Leiratkozom
Ezen a napon történt:
1577 - Az angliai Launcestonban felakasztják, kibelezik és felnégyelik a protestánsból katolikussá lett Cuthbert Mayne papot, mert egy pápai okiratot rejtegetett. Erzsébet királynő titkoszolgálata mintegy 650 katolikus papot vett listába, közülük 133 ugyanarra a sorsra jutott, mint Mayne, 377-en pedig hosszabb-rövidebb ideig börtönbe kerültek.

1864 - A coloradói Sand Creeknél John Chivington ezredes, volt metodista lelkész lemészároltat csaknem egy egész indián falut, noha a törzsfőnök korábban kitűzte a fehér zászlót. A hatszáz fős csejen település lakosságának többsége: négy-ötszáz nő és gyermek elpusztul az amerikai katonaság eszeveszett lövöldözésében.

1936 - „A zsidó nép ránti testvéri érzéseinket az határozza meg, hogy ő hozta a világra az emberiség kommunista felszabadítási eszméjének zseniális alkotóját”, Marx Károlyt, „a mi országunkban pedig egyre újabb és újabb kiváló, tehetséges vezetőket és szervezőket léptetett és léptet elő a szocializmus építésének és védelmének minden területén”, mondja Sztálin utasítására Molotov a Szovjet Tanácsok VIII. kongresszusán.

1973-ban mutatják be Sándor Pál Régi idők focija c. filmjét

1999 - „A közel hatmillió zsidó elpusztításának kivételessége (sic!) abban is megmutatkozik, hogy annak semmiféle értelme nem volt. Minden más népirtásnak volt valamiféle gazdasági racionalitása. A gulag funkciója egyfelől az volt, hogy a személyi diktatúra hierarchiájába beillessze a párt és állami apparátusok funkcionáriusait, de a lakosságot is”, írja Krausz Tamás történész okfejtését idézve Hovanyecz László a Népszabadságban.

2005 - A homoszexualitást gyakorlók, a ferde hajlamúak és azok, akik támogatják a homoszexuális kultúrát, a jövőben nem lehetnek papok, áll abban a dokumentumban, amelyet XVI. Benedek utasítására Zenon Grocholennwski bíboros, a katolikus nevelésért és a szemináriumokért felelős vatikáni tisztségviselő állított össze. Az instrukció a katolikus egyház tekintélyét világszerte megtépázó pedofilbotrányok kirobbanása következtében született. A bostoni egyházmegyében például több mint 450 pap ellen emeltek vádat, miközben az Istoé brazil napilap szerint a dél-amerikai országban pedofilügyekben folyó vatikáni vizsgálat 1700 papot, a teljes létszám tíz százalékát érinti.

Szavazás
Egyet ért Ön az új útdíjrendszer bevezetésével?
Igen
Nem
Várjuk meg a hatástanulmányokat1.4195 másodperc | Online látogatók: 24