Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
42014.jpg

Fradista szemmel – Vigyázz, kész, rajt!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Újabb trófea!

Szombaton klubunk bajnokként és kupagyőztesként a Haladás elleni mérkőzésen megkapja a Szuperkupát!

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2016-ra is kiírta a Szuperkupát, de a versenykiírás értelmében, ha a bajnoki címet és a Magyar Kupát ugyanaz a csapat nyeri meg, nem kerül sor Szuperkupa-döntőre. Ebben az évben a Ferencváros mindkét említett sorozatban aranyérmes lett, ami azt jelenti, hogy automatikusan elnyerte a Szuperkupát is - így az MLSZ tájékoztatása.

Engedjék meg, engedjétek meg kedves olvasók, hogy egy kis visszaemlékezéssel kezdjem az évad első Fradista szemléjét.

...

83 év után találkozott egymással a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében az Újpest és a Ferencváros csapata. A zöld-fehérek kezdték aktívabban a mérkőzést, többször is zavart tudtak okozni Balajcza kapuja előtt. A 15. percben Pintér kapufája után már közel járt a gólhoz a Fradi, akik majdnem egy öngóllal szerezték meg a vezetést. Hajnal szabadrúgása után Heris kis híján a saját kapujába fejelt.

Az első félidő végén kicsit leült a meccs, és sajnos a második játékrészben is inkább a küzdelem dominált. Az Újpest igazán helyzetet sem tudott kialakítani, Dibusz komolyabb védés nélkül védte végig a 90 percet.

Aztán a 78, percben megszületett a mindent eldöntő találat. Egy szöglet után Gyömbér fejelte vissza a labdát, amelyet Gera néhány méterről a kapuba bólintott (0-1). A bekapott gól után nem tudott újítani a lila-fehér együttes, így története 22. kupagyőzelmét aratta a Fradi.

Az FTC így a bajnokság után a Magyar Kupát is bezsebelte.

Magyar Kupa - Döntő

Újpest – Ferencváros 0-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 19000 néző, v: Iványi

Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kecskés Á., Balogh B. – Sankovic, Cseke – Bardhi (Kabát 85.), K. Hazard (Mohl 33.), Andric (Diarra 73.) – Lencse

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Radó 46.), Pintér Á., Ramírez – Gera Z., Hajnal, Leandro – Lamah (Gyömbér 57.), Böde, Varga R. (Cukic 87.)

Gólszerző: Gera (78.)

Sárga lap: Litauszki (25.), Diarra (90+2.) ill. Gyömbér (57.), Ramírez (90.)

Ez volt az utolsó tétmérkőzése a Csapatnak.

A Magyar Kupa elhódítása volt a hab azon a gyönyörű zöld-fehér tortán, amit megérdemelten fogyaszthattak el a Fradisták oly sok szűk esztendő után.

A bajnoki szezont egy felemelő, nemzetet összekovácsoló labdarúgó EB követett, ahol a magyar válogatott nem várt sikert aratva, bejutotta legjobb 16 együttes közé, úgy, hogy csoportjából elsőként jutott a nyolcaddöntőbe.

Gratulálunk a srácoknak és természetesen külön is fejet hajtunk a Fradista résztvevők előtt: Gera Zoli, Böde Dani, Nagy Ádi, Pintér Ádi és Dibusz Dini KÖSZÖNJÜK!

21 év telt el a Bajnokok Ligája szereplésünk óta. A 21 szerencseszám! :-)

Szerdán hivatalosan is elkezdődött számunkra a 2016-2017-es szezon, hiszen elkezdtük BL szereplésünket az albán Partizani ellen. Kalandos események következményeképpen kellett végül mégis pályára lépnünk ezen a héten, de nincs mit tenni ezt dobta a gép, illetve így döntöttek a fejünk felett a az UEFA tótumfaktumai.

A találkozót végül Böde Dani szemetgyönyörködtető góljával 1:1-re hoztuk, ami nem rossz eredmény, figyelembe véve a többi selejtező eredményét, különösképpen értékesnek mondható. (A Celtic például egy gibraltári kis csapattól szenvedett vereséget)

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. mérkőzés
Partizani–FTC 1-1 (0-0)
Partizani Hoxha – Ibrahimi, Krasniqi, Arapi, Kalari – Ramadani – Vila (Atanda, 81.), Trashi, Batha, Torassa (Ekuban, 67.) – Fili (Volas, 85.)
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Pintér – Lovrencsics, Nagy D. (Trinks, 89.), Radó (Sesták, 66.) – Djuricin (Böde, 66.)
Sárga: Nalepa (23.), Dilaver (54.), Ramírez (63.)
Gól: Fili (47.), illetve Böde (70.)

Ami egy kis fejfájásra adhat okot, az a JÁTÉK. Finoman szólva sem ment minden gördülékenyen a találkozón. De van még idő összeszokni, egységbe forrni. A válogatott játékosaink mindössze egy hetet edzettek együtt a többiekkel, nem is csoda, hogy nem nyerte el a közönség osztatlan elismerését a mutatott teljesítmény.

Jövő szedán visszavágó, tovább kell jutnunk,nincs mese!

De előtte még van egy fontos megmérettetésünk, hiszen hétvégén indul az új bajnokság. A nyitó fordulóban otthon kezdünk a Haladással. A jó rajt megalapozhatja az egész szezont, a jó rajt megadhatja az alaphangot. Győzni kell a szombathelyiek ellen,be kell vennünk Király Gabi kapuját.

A két összecsapás között a Fradi megtartotta idénybeli első csütörtöki sajtótájékoztatóját is, amelyen Thomas Doll mellett két nyári érkezőnk, Lovrencsics Gergő és Oliver Hüsing válaszolt az újságírók kérdéseire.

Thomas Doll éppen az új igazolások jelentőségét emelte ki.

Örülünk Lovrencsics, Hüsing és Djuricin érkezésének is, mindannyian növelik az edzői stáb variációs lehetőségeit. Az idény elején járunk, ilyenkor nem lehet azt mondani, hogy erősebb a csapatunk a tavalyinál. De a keret bővülése jobb lehetőségeket teremt számunkra. – A sportban nem az számít, hogy mit értél el legutóbb. A bajnokságot és a kupagyőzelmet is megünnepeltük a maga idejében, de most már előre tekintünk. Keményen dolgozunk, hiszen újabb sikereket akarunk elérni. A Haladás elleni nyitómeccsen is a saját játékunkra kell koncentrálnunk.

Új év, új remények!

Előre a 30.-ért EGYÜTT MEGSZEREZZÜK!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Mozi világ (440) Belföld (10) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (705) Történelem (18) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Politika (1582) Sport (729) Jobbegyenes (2788) Heti lámpás (312) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7546) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>