Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Fradista szemmel - Pillanatkép négy forduló után

Fradista szemmel - Pillanatkép négy forduló után

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kölcsönös előnyök
Újabb nagy névvel bővült a Ferencváros labdarúgó-csapatának támogatói köre! Csapatunk és a Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Sports Hungary Kft. szerződést kötött a Penny Markettel, így mostantól három éven keresztül a neves áruházlánc lesz az FTC labdarúgó-csapatának exkluzív szintű szponzora. A felek sajtótájékoztatón jelentették be a megállapodást, valamint ünnepélyesen átadták a Penny Market családi szektorra keresztelt lelátórészt a Groupama Arénában.
Így állunk, van hova fejlődni!

Az sajnos már megszokott, hogy azok a csapatok, akik nemzetközi porondon is érdekeltek gyengébben kezdik a szezont. Mi sem voltunk ez alól kivételek.

Az első fordulóban a nagyon megerősített Puskás Akadémiával csaptunk össze. Nagyon gyenge mérkőzés volt, nincs ezen mit szépíteni. Azt kell, hogy mondjamigazságos eredmény született,gyenge napot fogtunk ki és a Felcsút nagyon felpörgött erre a mérkőzésre. Nem mehetünk el szó nélkül Szakály Péter otromba, sportszerűtlen magatartása előtt. Az egykor szebb napokat látott labdarúgó gólja után ocsmány, alpári módon hergelni kezdte a ferencvárosi publikumot, sárga lett a jutalma. Nagyon csúnya jelenet volt! 

NB I, 1. forduló

FTC-Puskás Akadémia 1-1 (1-1) 
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch, 15.), Botka - Gorriaran, Gera - Bőle, Rui Pedro (Hajnal, 69.), Varga (Moutari, 60.) - Lovrencsics B.
Puskás Akadémia: Danilovic – Poór, Heris, Vanczák, Spandler – Mevoungou – Prosser (Molnár G., 68.), Márkvárt, Balogh B., Szakály P. (Bacelic-Grgic, 44.) – Radó (Diallo, 54.)
Sárga lap: Vanczák (8.), Batik (15.), Márkvárt (45.), Rui Pedro (45.), Poór (50.), Koch (54.)
G.: Varga R. (42.) ill. Szakály P. (25.)

Rögtön a második fordulóban egy derby, ráadásul Újpesten. Arról nem is beszélve, hogy mi még ekkor kettős terhelés alatt voltunk az EL miatt. Na de ez van! A lilák ellen mindig nagyon oda kell tennünk magunkat, mert ők általában életük meccsét akarják ellenünk játszani. Hála az istennek az utóbbi időben kevés sikerrel. Változatos, jó iramú, igazi rangadót játszottunk. Kétszer is vezetést szereztek a hazaiak, de végül Varga Roli góljával ikszre tudtuk menteni a mérkőzést. Nem volt ez olyan rossz.

NB I, 2. forduló

Újpest-FTC 2-2 (1-1)
Újpest: Pajovic - Mohl, Litauszki, Bojovic, Balázs - Sankovic, Windecker - Pauljevic, Nagy D. (Simon K., 65.), Obinna (Zsótér, 65.) - Novothny (Tischler, 81.)
FTC: Dibusz - Botka, Batik, Koch (Lovrencsics B., 76.), Sternberg - Gera (Otigba, 46.), Gorriaran - Varga R., Rui Pedro, Amadou - Priskin (Böde, 76.)
Sárga: Batik (9.), Obinna (39.), Balázs B. (69.), Litauszki (78.), Gorriaran (78.), Windecker (84.)
Gól: Novothny (28.), Nagy D. (63.) ill. Priskin (36.), Varga R. (90.)

A 3. fordulóban az a Mezőkövesd látogatott elhozzánk, aki két győzelmével vezette a tabellát a mérkőzés előtt. Ezen a napon kinyílt a gólzsák. Moutari parádézott, Varga Roli is két gólt szerzett és végül Böde Dani is betalált. Nagyon szép este volt, sok-sok ilyet, ha kérhetnénk!

NB I, 3. forduló

FTC-Mezőkövesd 5-0 (3-0)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Batik, Leandro (Koch, 68.), Botka - Gera (Csernik, 16.), Gorriaran - Amadou, Rui Pedro, Varga - Priskin (Böde, 65.)
Mezőkövesd: Tujvel - Farkas, Hudák, Pillár, Szalai - Keita, Tóth - Brasen (Baracskai, 60.), Koszta, Cseri - Strestik (Novák, 77.)
Sárga: Keita (39.), Gorriaran (43.), Farkas (57.)
Gól: Amadou (9., 27.), Varga (28., 11-esből, 53.), Böde (90.)

Sajnos nem tudjuk állandósítani a jó formánkat. Debrecenbe látogattunk, ahol az elmúlt évek során nem sok babér termett a számunkra. Most azonban a Loki gödörben van, azt hittük, illetve abban bíztunk, hogy most legyőzzükőket. Nem így történt. Egy nagyon gyenge meccsen játszottunk egy harmatgyenge döntetlent. Az első félidőben pedig botrányos hibákat követtünk el. Érthetet volt a teljesítményünk. Ha komolyan szeretnénk bajnokok lenni ennél sokkal, de sokkal több kell.

NB I, 4. forduló

DVSC-FTC 0-0 (0-0)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. – Jovanovic, Holman (Tabakovic, 65.), Filip, Tőzsér, Sós (Mengolo, 76.) – Könyves
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Otigba, Botka – Csernik, Gorriaran – Varga R. (Koch, a szünetben), Rui Pedro (Lovrencsics B., 62.), Amadou – Priskin (Böde, a szünetben)
Sárga: Sós (19.), illetve Gorriaran (26.), Koch (77.), Botka (93.), Otigba (a lefújás után)
Gól: -

Szombaton a Paks vendégszerepela Groupama Arénánban. A Csertői-csapat tavaly győzni tudott az otthonunkban. Nagyon-nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

De kötelező begyűjteni a három pontot, mert különben már most olyan ponthátrányba kerülünk, amit nem fogunk tudni ledolgozni.

Kíváncsian várom, hogy a csapat melyik arcát mutatja majd.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Politika (1582) Mozaik (83) Történelem (18) Heti lámpás (312) Sport (729) Kultúra (7) Autómánia (61) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Gazdaság (705) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7546) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2788) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>