Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
ftc-29.jpg

Fradista szemmel – Mindent a sikerért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Marco Rossi, ahogy azt megszokhattuk tőle, megpróbálta már jó előre kiénekelni a sajtot a szánkból, megpróbálta elaltatni a figyelmünket. Ezúttal ez nem sikerült a derék taljánnak.

Pedig meglehetősen tartalékosan álltunk fel a Honvéd ellen, mert az igazán fontos számunkra a szerdai kupa elődöntő volt, amit a DVSC ellen kellett megvívnunk.

A kapunkat Jova Levente védte, Gyömbér Gabi és Busai Attila is lehetőséget kapott a kezdő tizenegyben.

Felforgatott csapatunkon eleinte látszódott, hogy ebben az összeállításban még soha nem léptünk pályára. Majd miután Busa a saját kapunkba csúsztatott egy ártalmatlannak látszó vendégszögletet, a srácok fokozatosan lábra kaptak és magukhoz ragadták a kezdeményezést.

A szünetre így is egy gólos hátrányba vonulhattunk.

A második játékrészben egyre jobban játszva előbb egyenlítettünk – Busai Pazar mozdulattal kárpótolta a publikumot és csapattársait az öngóljáért - , majd Trinks lövésével, amivel fiatal német középpályásunk megszerezte első Fradi gólját - meg is fordítottuk a találkozót.

Annak ellenére, hogy tartalékosan álltunk fel, volt tűz a csapatban, nem ismertünk elveszett labdát,ez hozta meg a sikert, a ma gyengébb napot kifogó Honvéd ellen.

NB I, 27. forduló

FTC-Honvéd 2-1 (0-1)

FTC: Jova - Dilaver, Nalepa, Cukic (Pintér Á., 46.) - Gyömbér, Trinks - Nagy D., Gera (Hajnal, 46.), Lamah, Varga (Radó, 60.) - Busai

Honvéd: Horváth A. - Botka, Lovric, Bobál, Baráth - Vasziljevic (Vernes, 78.), Holender, Hidi, Ikenne-King (Gazdag, 71.), Nagy G. (Dan-Marius, 78.) - Eppel

Sárga: Ikenne-King (36.), Nagy D. (77.)

G.: Trinks (64.),f, Busai (70.) ill. Busai (26., öngól)

Az igazi téttel bíró mérkőzés azonban a szerdai MK elődöntő volt. A Debrecenben elért 0:0 korántsem volt biztosíték a továbbjutásunkra. Bár a Loki idén meglehetősen ingadozó formát mutat, akár meg is lephettek volna minket, de szerencsére nem ez történt.

Egy elpasszolt labdára Böde Dani lecsapott, elhúzta Verpecz mellett a labdát, akinek nem maradt más lehetősége mint az, hogy elhúzza gólkirály-jelöltünk lábát. A megítélt jogos büntetőt Gera magabiztosan értékesítette. A piros-fehérek 10 emberrel folytatták a játékot,mert a játékvezető piros lapot mutatott fel a hibázó kapusnak.

Nos, innentől kezdve futószalagon jöttek a lehetőségek, Böde fejelt is egy szabályos gólt, amit nem adtak meg. Szinte csoda volt, hogy „csak” 1:0-al vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben egy 10 -15 percet leszámítva mi irányítottuk a találkozót, és elsősorban Gera Zoltán parádés játékának, aki előbb egy szabadrúgást varrt be a vendégek kapujába, majd csodálatos gólpasszt adott Nagy Dominiknek – magabiztosan 3:0-s végeredménnyel jutottunk a Magyar Kupa május 7.-én megrendezendő fináléjába.

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó

FTC–DVSC 3-0 (1-0) (összesítésben 3-0)

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Pintér (Gyömbér, 61.) – Radó (Cukic, 73.), Hajnal (Nagy D., 69.), Lamah – Böde

DVSC: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut – Varga J., Szakály – Djelmic, Holman (Tisza, 70.), Horváth Zs. (Radosevic, 21.) – Kulcsár T. (Takács T., a szünetben)

Piros: Verpecz (18.)

Sárga: Gyömbér (75.), illetve Holman (58.), Brkovic (78.), Korhut (83.), Jovanovic (87.)

Gól: Gera (22., 11-es, 79.), Nagy D. (90.)

Az örök riválissal játszunk majd a döntőben, hiszen a Újpest korábban már biztosította a helyét.

Nagy mérkőzés lesz, az biztos! Igazi futballünnep!

De addig még vár ránk a bajnokság, ahol ma este aa második helyezett MTK csapatát fogadjuk.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Sport (729) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Autómánia (61) Jobbegyenes (2778) Tereb (146) Heti lámpás (310) Gazdaság (702) Flag gondolja (36) Történelem (17) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>