Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
055aefc54cf70a3c434ba5fb71057ec8.jpg

Fradista szemmel –EL (LE?) szereplés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A várakozások nagyok voltak. Sokan bíztunk abban, hogy egy ilyen remek, eredményes tavasz után, megerősödve, végre le tudjuk tenni a névjegyünket az európai porondon is.

A Klub vezetése számtalanszor tette annak tanúbizonyságát, hogy egy szándék vezérli, még pedig az, hogy a Ferencvárost visszahelyezze Európa futball térképére.

Az első lépések sikerültek is. Megszereztük, ha nehezen is az EL induláshoz szükséges harmadik, dobogós pozíciót. Csodálatos, minden képzeletet felülmúló stadionunk átadásának küszöbén állunk és a világ futball elitjébe tartozó csapattal a londoni Chelsea-vel nyitjuk meg a „szentélyünket”, augusztus 10.-én. Tehát elvben minden adott ahhoz, hogy végre legyen egy eredményes, a régi időket idéző csapatunk is.

Ezzel szemben a valóság nem ilyen fényes és kecsegtető.

Amikor szombaton a DVSC elleni utolsó felkészülési mérkőzésünket megtekintettem, nagyon el voltam keseredve. Hiszen nekünk már toppon kellet volna lennünk azon a találkozón, mert már csak pár nap volt hátra az EL selejtezőnkig. Sok mindent lehetett mondani arról a találkozóról, de azt, hogy mi csúcsra voltunk járatva azt egyáltalán nem.

A Debrecen elleni főpróba stáblistája:

FTC-DVSC 0-1 (0-0)

FTC, I. félidő: Dibusz - Bosnjak, Nalepa, Mateos (Nalepa), Bönig - Gyömbér, Busai - Somalia, Nagy D., Havojic - Lauth

FTC, II. félidő: Jova - Csilus T., Mateos, Batik, Orosz - Nagy D., Buzsáky - Péter A., Holman, Csilus Á. – Böde

Átgondolatlan, átütőerő nélküli játékot tapasztaltam. Ami nem sok jóval kecsegtetett a máltai vendégszereplésünkkel kapcsolatban. Igazam is lett, bár azt el kell ismernem, hogy ettől azért többet vártam a negatív előérzetem ellenére is.

A máltai mérkőzés stáblistája:

Sliema Wanderers-FTC 1-1

FTC: Dibusz - Bönig, Nalepa, Mateos, Bosnjak - Gyömbér, Kukuruzovic (Holman, 82.) - Nagy Dániel (Somalia, 46.), Busai (Cukic, 46.), Lauth - Böde

Sárga: Busai (13.), Mintoff (37.), Nagy D. (41.), Kukuruzovic (45.), Holman (89.)

G.: Ohawuchi (40.) ill. Nalepa (76.)

Nagy volt a meleg, a felkészülés közepén tarunk, fáradtak voltak a játékosok, nem voltak kipihenve stb. stb.

Ki kell mondanunk: Ez a produkció szégyen és gyalázat volt. Úgy poroszkáltunk a fél amatőr máltai srácok között, mint gólyafos a levegőben. Sok mindent fel lehet hozni, sok volt az új fiú egyszerre a csapatban, nem tett jót az öltözői hangulatnak Leonardo mind a mai napig húzódó ügye.

Ez mind igaz, sőt valóban meleg is volt átkozottul, de ez nem mentség.

Mi vagyunk a Ferencváros. Ilyen lelketlen, gyalázatos produkciót egész egyszerűen nem lehet bemutatni.

-           - Szükségünk van egy irányító középpályásra, aki összefogja, irányítja, terelgeti a csapatot és fazont szab a játéknak. (Tipp: Gera, Bognár), mert így fejetlen, széteső a játékunk.

-          - Mindenképpen kell egy jobbhátvéd, remélhetőleg a már szerződtetett Dilaver meg fogja oldani ezt a problémát. Bönig nem jobbhátvéd!

-        -  Egy gyors mozgékony, robbanékony csatár elengedhetetlen lesz, mert a két erősen statikus csatárunktól, Böde és Lauth nem várhatunk gyors előre töréseket.

Ennyit első blikkre, de az az igazság, hogy több poszton voltunk gyengék, remélem mindenkinek a játéka fel fog javulni, mert ez a játék már a visszavágón sem lesz elég , nem hogy a későbbiekben.

Hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy az EL szereplés végül nehogy LE szereplés legyen.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (702) Tereb (146) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7501) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Történelem (17) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Heti lámpás (310) Vetítő (30) Életmód (1) Sport (729) Flag gondolja (36) Politika (1582) Autómánia (61) Kultúra (6) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>