Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
19370cca14b2c16c7cdb23c3b3b1576d.jpg

Fradista szemmel - Dominancia és Fortuna

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Elfogytak a jegyek
Elfogyott az előzetes árusításra kapott 1000 vendégjegy a szombati (november 3., 14.00) MTK-FTC bajnoki mérkőzésre, így az Albert Stadionban már nem lehet hozzájutni belépőkhöz.
Az MTK arról tájékoztatta klubunkat, hogy szombaton 12 órától kinyit a Hidegkuti Nándor Stadion vendégpénztára, ahol további 800 jegyhez juthatnak hozzá a fradista szurkolók egységes, 1400 forintos áron.]]> www.fradi.hu]]>

A listavezető Győr ellen egy nagyszerű mérkőzést vívtunk az elmúlt héten. S csak azért nem fokozom a jelzőket, mert a Győrnek csupán statiszta szerep jutott ezen az estén, a főszerepet, végre mi játszottuk.

Amióta Ricardo Moniz átvette a csapat irányítását, ilyen jól, szervezetten, gólratörően még nem játszott a csapat, ezt bizton állíthatom. A Györiek, Pintér Attila vezetésével szinte szárnyalnak a bajnokságban, hiszen az első fordulóban Debrecenben elszenvedett vereségük óta mindössze két döntetlent játszottak a többi találkozójukat kivétel nélkül megnyerték. Sokan tartottak is ezért ettől a találkozótól, féltették a csapatot. Nem kellett volna! Ez a Fradi már nem is emlékeztet a pár hónappal ezelőtti önmagára. Van karaktere, stílusa és erőnléte is.

90 percen keresztül űztük, hajtottuk a vendég zöld-fehéreket, alig hagytunk számukra időt levegőt venni, nem hogy kontrákat vezetni. Egy balszerencsés körülmények között esett vendég gól már az elején megadta a negatív alaphangot, de még csak meg sem szédültünk a boxnyelven szólva korai balhorogtól. Mentünk tovább agrasszíven labdákat szereztünk már az ellenfél térfelén letámadtuk őket, nem hagytunk teret a gyors csatáraiknak. Csak idő kérdése volt, hogy mikor jön az egyenlítés. Sajnos ez csak a második félidőben sikerült, egy csodás Alempijevics lövés után. A győri csapat árnyéka volt az előző fordulókban tapasztalt önmagának. Bár az is lehet, hogy mindössze ennyit engedtünk nekik ezen az estén.
A vége végül 1:1 maradt, ami hangsúlyozom a listavezető számára nagyon hízelgő, hiszen akár 6:1 is lehetett volna a végeredmény.

Jó jó mondhatják a kétkedők, fejüket csóválva, - a győzelem, a három pont még sem lett a miénk. Ebben igazuk van, de a játék az hétről hétre jobb és acélosabb, aminek egyszer be kell érnie, s akkor győzelmek sem fognak majd elmaradni.


Számos cikket olvastam már Monizzal, számos inerjúját hallottam már, egy szó minden nyilatkozatában benne volt, ez pedig a dominálni, mindig és minden körülmények között. Igen erre a domináló, erőszakos, de ugyanakkor ötletes játékra mindig is vevő volt a Fradi közönség. Most a Győr elleni mérkőzés kapcsán ez a "dominálni" - gondolat végre megtelt tartalommal is. Gratulálok a fiúknak, régen játszott már ilyen jól a csapat.
Ma rendezik meg az Örökrangadót, a Hidegkúti Stadionban. Természetesen csak a győzelem az elfogadható, de igazán arra leszek kiváncsi, hogy a csapat tud e most is ugyanúgy dominálni, harcolni, küzdeni 90 percen át,  mint tette azt a Pintér-csapat ellen. Az elmúlt fordulóban semmi sem jött össze, valószínűleg Fortuna Istenasszony nem ránk figyelt, most ennek változnia kell. Tehát dominancia és Fortuna ez a két legfontosabb kívánságom a találkozó előtt.

Ha ezt a játékot állandósítani tudjuk, akkor nagyon, de nagyon szép tavaszban reménykedhetünk. Az MTK új kabala állatot választott magának, Gedeont a libát, aki most debütál az Örökrangadón. Reményeim szerint Gedeonnak kell majd gratulálni, a mi Zöld Sasunknak a találkozó után!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Tereb (146) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Sport (729) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Kultúra (6) Történelem (17) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Gazdaság (702) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7501) Belföld (10) Tv fotel (65) Életmód (1) Heti lámpás (310) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>