Ma 2024 április 26. Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.
7b59daaedd3926f83754e72e01707f82.jpg

Fradista szemmel – Dobogón

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 6.
Nem volt igazán jó a játékunk, de tudni kell, hog Holman és Jenner is sérült, ez sok nehézséget okoz. Ami jó, hogy egy nagyon fiatal csapat győzött és ez fontos volt a 1-4 után. Jól kezdődött a meccs hála Valpoortnak és Diallónak. Az volt a gond, hogy nem volt bennünk átütőerő, s visszavettünk, a 14-es játékos okozott gondot, akit Böde nem tudott levédekezni, kevés nyomást helyeztünk az ellenfélre. Hasonló meccs volt, mint az MTK elleni. Gondot okoztak a buta hibák, bajnokok akarunk lenni, ehhez jól kell bánni a fiatal csapaton lévő nyomással. Nem volt szépségdíjas meccs, de fontos volt, hogy felálltunk a múlt vasárnapi vereségből.

Valljuk be a Kecskemét elleni mérkőzésnek a legfontosabb tétje az volt, hogy a csapat tegye túl magát a debreceni fiaskón és higgye el, hogy igen is van keresni valója a végelszámolásnál. 

Természetesen addig még nagyon sok mérkőzés, nagyon sok megmérettetés áll előttünk, de hitem szerint az a munka, az a fanatikus ellentmondást nem tűrő győzni akarás, amit Ricardo Moniz sulykol nap, mint nap a srácokba, meg fogja hozni a gyümölcsét.

Nem játszottunk jól a lila-fehérek ellen, de küzdöttünk, hajtottunk becsülettel. Szerencsére már a 3. percben megszereztük a vezetést. Valpoort tankönyvekbe illően húzta meg a jobbszélen, centerezett és az ezen a mérkőzésen kezdőként debütáló Mali származású támadónk Diallo mesterien fejelt a vendégek hálójába. A gól után pedig Gera Zolit idéző akrobatikus mozdulatsorral örvendeztette meg a múlt heti vereség ellenére szép számú publikumot.

Sajnos a várt henger elmaradt. Sorra hibáztuk el a helyzeteket, de igazi átütőerő nem volt a csapatban ezen az estén.

A mérkőzésnek három pozitívuma volt: A megszerzett három pont, amivel végre hosszú-hosszú idő után ismét a dobogóra léphettünk, a második Diallo harcos játéka, a harmadik pedig az, hogy végre kapott gól nélkül hoztunk le egy mérkőzést, tehát talán kezd összeállni a védelmünk.

Tipikusan olyan találkozó volt, ahol hoznunk kellett a kötelező három pontot, nyögve- nyelősen, de végül sikerült, gyorsan felejtsük el é és nézzünk előre a következő feladatok irányába.

A válogatott mérkőzései miatt, most két hét szünet van, így lesz ideje Moniznak tovább csiszolni a védelmet, annak fényében, hogy két liga kupa találkozó is lesz a szünet alatt. Az egyiket a Sopron ellenit már tegnap lejátszottuk, inkább felejtsük el azt is, hiszen a győzelmünkön kívül semmi pozitívumot nem tudok elmondani arról a találkozóról.

Talán egyet mégis…, bemutatkozott a védelmünk tengelyében David Mateos, akit a Real Madridtól (!) szereztünk meg, a 26 éves játékos három évre kötelezte el magát hozzánk.

Vele bizonyára stabilizálódni fog a védelmünk, vagy esetleg Besic felléphet egy sorral. Erre jók ezek a Liga Kupa mérkőzések, hogy kipróbáljunk olyan variációkat is , amiket esetleg éles bajnoki találkozón nem merünk megkockáztatni.

Mindenesetre a Gerson, Besic, Mateos, Adams, Bönig sor elég erősnek tűnik első látásra. 

Ahogy mondani szokták: alakulunk, mint a púpos gyerek a prés alatt. Pénteken a válogatott sorsdöntő mérkőzést vív Bukarestben a románokkal, reméljük sikerrel. Szerdán megyünk Tatabányára Liga kupázni és jövő hét végén jön az újabb bajnoki megmérettetés, most Pápán.

Bízzunk benne, hogy addigra összeáll a csapat és be tudjuk húzni a könnyűnek egyáltalán nem ígérkező mérkőzést a Perutz Stadionban.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (706) Kultúra (7) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7561) Sport (729) Vetítő (30) Életmód (1) Autómánia (61) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2793) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>