Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
72986c129e255c95b99a3cb98278fc97.jpg

Fradista szemmel 4.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Köszönjük Tanár Úr!
Elindult egy fiatal agilis edző Kaposvárról, ahol nagyon jó eredményeket ért el. A sikerek eléréséhez elengedhetetlen volt a nagyszerű pedagógiai érzéke, hiszen tanár ember lévén nap, mint nap fiatalemberekkel foglalkozott. Ő vezette a honi edzőképzést is évekig. Szakmai felkészültsége, hozzáértése ilyetén megkérdőjelezhetetlen. A Ferencváros hívószavára 2010-ben természetesen nem tudott nemet mondani, hiszen a válogatott szövetségi kapitányi posztja és a Ferencváros kispadja egy magyar edző számára a csúcs. A tavalyi szezonban, az ismert nehézségek ellenére, s tegyük hozzá gyorsan, hogy a riválisok botlásainak is köszönhetően a Fradival bronzérmet szerzett. A szurkolók eleinte kétkedve fogadták, azután megbarátkoztak vele, de mindig érezhető volt az, hogy nem a Fradi Családból érkezett, hanem "kívülállóként" került a csapat kispadjára. Hiába érte el a csapattal a nemzetközi szereplésre jogosító helyet, hiába indult jól az EL szereplés, mert a kupa kiesést követően mélypontra került a csapattal, mind morálisan, mind pedig szakmailag. Nem sok türelmet és megértést kapott a közönségtől, de ahogy ő is megfogalmazta mind emberileg, mind pedig szakmailag sokat fejlődött a Fradinál eltöltött időszak alatt. Sok sikert kívánunk neki és köszönjük a tavalyi nagyszerű eredményt!

Az ötödik forduló Honvéd-Fradijával kellene foglalkoznia a Fradista szemmel negyedik részének, de az egyébként meglehetősen alacsony színvonalú fővárosi rangadó eseményeit felülíró eseménysor történt és jelenleg is történik a zöld-fehérek háza táján.

Az előző részben részletesen foglalkoztam a belső cikkben a csapat tartásáról, a csapaton belüli morálról, amelyről már a zuhanyhiradókban, pletykákban, az edző pálya korlátjára támaszkodva lehetett hallani néhány aggasztó hírt, hírfoszlányt. Ezek a félinformációk rendre széthúzásról, ellenségeskedésről, klikkesedésről szóltak. De azt még a legpesszimistább Fradi szurkoló sem gondolta, hogy tetlegességig is fajul ez a meglehetősen szomorú történet. A klub hivatalas közleményben értesítette a szurkolókat, hogy Abdi és Andrezinho szabadlistára került, mert előbbi játékos megütötte csapattársát, míg a brazil éjszakázott, nem sportemberhez méltó magatartást tanusított. Sokkolta a Fradistákat, így engem is ez a hír, hiszen két meghatározó játékosunkról döntött így a vezetőség. Ilyen felvezetéssel készültünk a nagyon jó formát mutató kispestiek ellen. Nem is lehett kérdéses az újabb vereségünk. Egy nagy reménység, a korosztályos válogatott balhátvéd Sváb Dani bemutatkozott az élvonalban ezen a szombat estén. Körül-belül ennyi pozitív dolgot lehet csupán elmondani a Bozsik stadionban lejátszott bajnokinkról. A vereségünk szinte boritékolható volt, hiszen ilyen háttérrel, sorozatos kudarcok után nem is lehett ez másképpen. Nem volt elvárható a csapattól, - főként Prukner vezetésével, hogy főnixmadárként feltámadva brillirozni fog.

Teljesen széthullott, mentálisan romokban heverő csapat látszatát keltettük, előrejátékunk egyenlő volt a nullával, a védelem állta - az első félidőben,  - a nem túl acélos Honvéd rohamokat, de egy Junior lövéstől eltekintve nem volt egyáltalán helyzetünk. Döntetlennel mentünk a pihenőre.

A második játékrészben sem találtunk magunkra, ha lehet még kevesebb lehetőségünk volt. Ranilovicsnak volt pár nagyon szép védése, de milyen a kapussors, ismét egy szabadrúgás után rossz helyre ütötte a labdát, amely hibát követően megszerezte a vezetést a kispesti csapat.

Meglepő módon a kapott gól után élémnkebbek lettünk, voltak előretöréseink, sőt Pölöskey révén ki is egyenlíthettünk volna a mérkőzés hajrájában. De ez így szokott lenni, ha egy csapatnak nem megy, akkor semmi sem sikerül. Ismét 1:0-ás vereséget könyvelhettünk el.

Osztályzatok:

Ranilovic5– Sváb6 (Lisztes4, 75.), Grúz6 (Csizmadia5, 52.), Otten6, Junior5 – Jovanovic5, Rósa5, Maróti5, Tóth B.4 – Félix4 (Pölöskey5, 64.), Oláh4

Érezhető volt, hogy ezek az eredmények nem maradnak, nem maradhatnak következmények nélkül. Vasárnap este a Harmadik félidőben, Prukner volt a vendég, aki ott még cáfolta a lemondásáról terjengő híreket, sőt kiemelte, hogy ő fogja felkészíteni a csapatot a Haladás ellni következő bajnoki mérkőzésre. Nem így történt.

A hét elején jött a hír, lemondott Prukner László a Ferencváros szakmai igazgatója.

Bevallom sokáig bíztam Pruknerben, még akkor is kiálltam mellette, amikor már szinte mindenki elpártolt tőle, de időszerű volt a váltás. Többször leírtam ezen a forumon, hogy valami hiányzik a csapatból, de nem tudom, hogy mi. Talán az edzőváltás megoldja ezt a problémát, talán az a kis plussz ki fog jönni a csapatból, amit még a kudarcok ellnenére is érzek, hogy benne van a gárdában.

Természeteseb jöttek sorra a nevek, találgatások, ki lesz az edző. Nyilasi, Kiss Laci, Mezey (!), Mészöly(!), Bozsik (!), netalán Pintér vagy Gellei. Annyit megtudtunk, hogy László Csabával folytat(ott) tárgyalásokat a vezetőség, de nem igazán tudtak megállapodni. Talán a nem túl sikeres egyeztetések ellnenére, Lászónak van a legnagyobb esélye a Fradi kispadjára. Egyenlőre itt tartunk. Ideiglenesen az eddigi pályaedző, Nagy Tamás kapta meg a kispadot, Keller Fater és Milovanovics segítségével próbálják meg már a hétvégén megszerezni az idei esztendő első ferencvárosi győzelmét, a szintén gyengélkedő Aczél csapat, a Haladás ellen. A többit pedig majd meglátjuk...

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

www.flagmagazin.hu - Flag egy jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Politika (1582) Sport (729) Vetítő (30) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tereb (146) Kultúra (7) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Belföld (10) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2788) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Gazdaság (705) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>