Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
bfdc0a915e19f35656af0ad6cc5993c7.jpg

Végjáték

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lassan úgy vagyok ezzel az MSZP-vel, mint a csillagászok a Plútóval. Elvitatkoznak évekig, hogy akkor most bolygó vagy sem, közben meg az a szerencsétlen kis égitest arra sem képes, hogy ez idő alatt egyszer megkerülje a Napot, vagy bármi meghatározót csináljon a Naprendszerben. A teszetosza kis hülye…

Hasonlóképpen agyalunk évek óta, hogy az MSZP vajon mikor lesz újra komolyan vehető váltópárt, mikor gyűrik újra platformmá a tőlük leszakadt kis szeparatista erőket, erre ők eközben lazán kivégzik magukat. A bennünk megbúvó Kisjános zokog, és lesütött szemmel kér amerikai ösztöndíjat.
 

A Mesterházy hirtelen jött, feltétel nélküli kapitulációja nem a lassú agónia jele, hanem az utolsó sör szombaton, maga az önmegsemmisítés.
 

Mert Atti elmúlt választásokon komoly gyakorlatot szerzett a tönkreverődésből, fene se gondolta volna, hogy egy teljesen értelmetlen európai demokráciajáték, tökéletesen indifferens eredménye vezet a bukásához. Persze, ezt csak azért mondom, mert kicsit mosakodnom kell, egy hete ]]>lényegtelennek minősítettem]]> az EP-választást, illetve annak a belpolitikára gyakorolt hatását, és emellett az MSZP vezető ellenzéki szerepét se kérdőjeleztem meg. Erre a kissé meggyengült, kágébélázódott Jobbik lehagyja, a Gyuriferi-féle öngyilkos szekta és a Bajnai-csapat befogja a szocikat.
 

Az kb. mindenki számára nyilvánvaló lehetne, hogy ilyen részvétel mellett nem vonhatunk le következtetéseket az ellenzék belső erőviszonyaira, főleg nem számolgathatunk visszafelé az áprilisi összefogásos eredmények belső eloszlására nézve, tehát tényleg érthetetlen, hogy miért most lett elegük Atteszkából a szoci mamelukoknak, és hajtották el a fenébe. De hát a baloldalon a logika csak hivatkozási pont, nem alkalmazott tudomány…

Szóval most úgy áll a helyzet, mint a BKV-nál egy átlagos kedden, amikor a régi Ikarusokból kellene összeállítani egy működőképes flottát, hogy azért a hetes is járjon az értelmetlen újmetró felett. És ilyenkor kannibalizálnak egy-egy darabot, hogy a működőképes darabkáiból a többi még futhasson pár kört.
 
Ez a végjáték.

Az Együtt-PM és a DK most készül az MSZP kannibalizálására. Mert náluk nincs szétrohadva a karosszéria, és működik a motor. Szemben a szocibusszal, ahol se pártvezér, se frakcióvezető, se vezetőség, de még egy kósza magyarázat sem a létezésre, csak néhány kallantyú és rézdrót. Csak úgy vannak. Félig már kibelezve, futómű nélkül félredobva. Egy halom tanácstalan kis tömbbizalmi, akiknek szüksége lenne napi iránymutatásra, célra, jövőképre. Ezt most - ki más? - a Gyuriferi nyújtja, aki megint többnek bizonyult, mint sima jobber paranoid képzelgés.
 
 
Nem neki kell visszasomfordálnia a szocialistákhoz, hanem külső szereplőként ismét maga alá idomította az MSZP-ét. Immáron másodszor.

Szanyikapitány ]]>nem beszélt mellé]]>: „aki önálló utat keres, azt személyesen fogja kilapítani”.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Gazdaság (705) Belföld (11) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Kultúra (7) Vetítő (30) Politika (1582) Mondom a magamét (7549) Jobbegyenes (2789) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>