Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
mesterhazy-attila-tukor-1000x600.jpg

Nyolcszázezer forintos állami támogatásból korszerűsítette lakását Mesterházy Attila

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Állami támogatásból korszerűsítette budai lakását Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke, miniszterelnök-jelöltje, a szocialisták jelenlegi országgyűlési képviselője – értesült a PestiSrácok.hu.

A portál megtudta, Mesterházy az Otthon Melege Programból legalább 800 ezer forintnyi állami támogatásban részesült, a pénzt hőszigetelésre, nyílászáró cserére kapta a politikus.

Mesterházy Attila otthonának állami pénzből való felújításával kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Osztályát is megkerestük, a tárca megerősítette a PestiSrácok.hu értesüléseit. A minisztérium kérdéseinkre a következő választ küldte:

“Mesterházy Attila társasháza, a pályázatkezelő tájékoztatása szerint a 49 221 773 millió forint támogatást kapott hőszigetelésre, nyílászáró cserére az Otthon Melege Programban. Mivel egy 60 lakásos társasházról van szó, ez átlagosan 800 ezer forint támogatást jelent lakásonként. A lakás méretétől függően, az összeg több vagy kevesebb is lehetett. A pályázatot tavaly májusban nyújtották be, a szerződéskötés határideje 2016. június 1. Meg kell jegyeznünk, hogy a pályázatkezelő a pályázó kilétét semmilyen körülmények között nem vizsgálhatja, és nem is vizsgálja, hiszen az sértené a folyamat függetlenségét.”

Az ügyben az MSZP-s politikust is kerestük, de cikkünk megjelenéséig nem tudtunk beszélni Mesterházy Attilával. Az MSZP-s politikus legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 747 ezer 878 forintos jövedelmet kap. Az, hogy a szocialista honatya is jelentős összeget kapott az Otthon Melege Programból azért is érdekes, mert párttársai és más ellenzéki politikusok néhány hete élesen bírálták, hogy állami segítséggel vett új mosógépet a fideszes Vécsey László családja. Előtte a Blikk írta meg, hogy a lehető legmagasabb, 45 ezer forintos támogatást kérte és kapta meg Vécsey László fideszes képviselő a kormány által meghirdetett Otthon Melege Programban, mosógépcserére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium akkor azt közölte: csak az előzetes feltételeknek való megfelelést ellenőrizték, a pályázók kilétét nem, a programban minden magyarországi lakhellyel rendelkező cselekvőképes személy kérhetett támogatást, kétmilliárd forint volt az erre szánt állami keret.

]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Belföld (10) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Egészség (50) Életmód (1) Politika (1582) Flag gondolja (36) Sport (729) Heti lámpás (310) Autómánia (61) Mondom a magamét (7501) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>