Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
1ce77b92f7be7a2c3b2cf3aadf8f1614.jpg

Norvégmintás idiotizmus

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A valószínűleg leköszönő norvég úgy gondolta, illene már valami nagyot alkotni, legalább a ciklus végén. Hát alkotott.

Hamarosan őrségváltás lesz Bécs, bocsánat Moszkva, jaj, bocsánat az Európai Unió brüsszeli csúcsvezetőinek körében. Elmennek a nagyok, a régi bölcsek, jönnek az újak.

Mi, magyarok igazán közvetlen, permanens kapcsolatba kerültünk velük. Annyira nagyok és bölcsek voltak, hogy nem szűnő érdeklődést mutattak szép hazám iránt, konkrétabban szép hazám kormánya iránt, még konkrétabban szép hazám kormányának döntései iránt.

Tulajdonképpen hálásak is lehetnénk nekik, a holland  bombázó Neelie Kroesnek, aki harminc éve volt bombázó, meg aztán Viviane Redingnek, a luxemburginak, aki harminc évvel ezelőtt szintén bombázó lehetett, hogy fáradhatatlan következetességgel figyelték, mit figyelték, főmunkaidőben lesték, állandóan kommentálták, kritizálták a magyar demokráciát, a magyar média szabadságát, pontosabban nem szabadságát.

Hová lesz ez az állandó érdeklődés, ez a megkülönböztetett figyelem, ha a két grácia nyugdíjba vonul, mi lesz akkor a magyar sajtószabadsággal, a Klubrádióval és a Népszavával? Az itt a kérdés.

Épp ezeken elmélkedtem nagy naivan, szép nyugodtan, amikor egy újabb uniós lény, egy eddig ismeretlen, a norvég Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter is megszólalt. Igazán figyelem a brüsszeli eseményeket, de Vidal barátunk nagy nyilatkozatairól, az európai ügykért felelős politikus nagy tetteiről, megnyilvánulásairól még nemigen hallottam.

A derék norvég, a valószínűleg leköszönő norvég úgy gondolta, illene már valami nagyot alkotni, legalább a ciklus végén. Hát alkotott.

Írt egy levelet a Financial Timesba, hogy őt kiábrándította és meglepte, hogy az Európai Unió nem válaszolt a magyarországi politikai fejleményekre. Azt is mondta: nagyon nyugtalanít bennünket, amit több éve látunk - a demokrácia és az ország törvényeinek aláásását. Most felszólítjuk az EU-t, hogy ne hallgasson tovább a demokratikus értékek kiüresítéséről egy tagállamban.

Aztán folytatta, hajjaj. A magyar kormány hátat fordít a Nyugatnak 25 évvel azután, hogy Magyarország megnyitotta határait Nyugat felé, és mozgásba lendítette Európa újraegyesítését. Helgesen szerint Orbán Viktor "szellemi vaskupolával" védené ki a külföldi befolyást, szakítani akar a nyugati dogmákkal és ideológiákkal, s illiberális államot szeretne létrehozni.

Már nemigen csodálkozom semmin, mégis meghat ez az aggódás, ez a norvég aggódás, ez a norvég miniszteri aggódás, hogy több éve látják a demokrácia és a törvények aláásását, a kiüresítést. Meg az, hogy hátat fordítottunk a Nyugatnak.

Ez a szellemi vaskupola pedig nemhogy érthetetlen, hanem elég zavaros is, ugyanis ez a kifejezés az új izraeli védelmi rendszert jelenti, ebbe kár volt nagy miniszteri okossággal belemenni, pláne szép hazámra értelmezni.

Vidálkám, mielőtt írsz rólunk, tanulmányozhatnád a helyzetet, nemcsak Horn Gábor és Vadai Ági információra kéne hallgatnod. Aláásták a demokráciát, a törvényeket, mégis működik minden, nem beszélve a másodszori kétharmados felhatalmazásról, ami maga a népakarat, azaz a demokrácia.

Gyere ide, nézd meg a tihanyi apátságot, a Hortobágyot, Debrecent, Szegedet, Pécset, Hollókőt, a Balatont, az Ormánságot, Zalát és Békést, a most újjáépített diósgyőri várat, a Várkert Bazárt, nézz meg mindent, aztán írd le, hogy mi van itt aláásva meg kiüresítve.

Aztán, ha állítólag politikus vagy, beszélni is kéne emberekkel, borsodiakkal, szabolcsiakkal, baranyaiakkal. Elmondanák, hogy a nagy Nyugat, a még nagyobb demokrácia, a politikai korrektség, a fékek és egyensúlyok rendszere, a globalizmus megszűntette a teljes magyar ipart és a mezőgazdaságot. Most próbálunk feltápászkodni belőle.

De te ezt, európai ügyi miniszter úr, nagy uniós fizetéseddel nem értenéd. És ezen nem is csodálkozom.

Vannak persze hazai muníciók, a főhatalmasságú Gréczy Zsolt szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején Magyarország szabad volt és demokratikus, most azonban nem az.

Vadai Ágnes pedig úgy érzi, hogy demokraták milliói szeretnék, hogy a főváros és az ország szabad legyen, hogy fel tudják szabadítani az országot. Szabad Budapest, szabad Magyarország, ez a lényeg.

És ezt te, Ibsen hazájának szülötte elhiszed.

Ne haragudj, én meg nem. Rajtuk röhögök, de sajnos rajtad is, te norvég.

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Történelem (17) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Sport (729) Mozi világ (440) Gazdaság (702) Belföld (10) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Tereb (146) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7501) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Nézőpont (1) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (310) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>