Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
d5d800885e4fc66cedd32ee02db89be6.gif

Magyarországi választások 2010 – új esztendő, új remények

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem, nem fogadkozunk az új esztendő hajnalán. Csak reménykedünk egy jobb évben... Az utóbbi években Szilveszterkor eszünkbe juthatott, féllábon guggolva is kibírjuk, amíg a jelen politikai banda eltűnik a balfélen... Nem rajtunk múlott, hogy ilyen sokáig kellett kucorogni. El is zsibbadt a lábunk.

A jövőben a 2002-2010 közötti balliberális ámokfutás talán az elszalasztott lehetőségek időszakaként vonul be a honi történelembe. De reménykedjünk, hogy Gyurcsány még csak széljegyzet sem lesz. Puccsistákról vagy jót, vagy semmit. No de mire ez a nagy hallgatás? 

Vajon reményteljesebb lesz 2010, mint a korábbi esztendők?
 
Először is választások lesznek. Olyan nagy a várakozás az országban, hogy sokan már borítékolják a Fidesz kétharmados győzelmét. Ebben az esetben a jelenlegi legnagyobb ellenzéki párt kompromisszumok, koalíciós kényszer nélkül módosíthat akár alkotmányt is. Bár Orbán Viktor valószínűleg nem fog fehér lovon Budapestre bevonulni, azért a koalíciós kényszer megvan a párton belül.
 
 
A Fidesz az egy tábor egy zászló jegyében igyekezett a jobboldalt egységesíteni, bedarálni, így találtak itt megértésre a kereszténydemokraták, az MDF és a kisgazdák maradékai is. Azért mindenki egy kicsit másként gondolja. Vagy nem lesz más, csak egy hatalmas szavazógép?
 
Persze jelen lesznek még a Parlamentben a szocialisták a mentelmi joguk mögé bújva és a Jobbik, egyfajta lelkiismeretként. A három jobbikos EP-képviselő aktivitását látva dolgozni kell majd a Parlamentben. S munka lesz bőven...
 
Mintha 2010 a romeltakarítás éve lenne, hogy majd lehessen építkezni. S csak reménykedhetünk, hogy a zuschlagok, hunvaldok pártja azért nem úszik meg mindent. Nem üvegzseb program kell ide (ennyi program a világon nem létezik, mint amit az elmúlt 8 évben igykeztek a torkunkon lenyomni), hanem elszámoltatás.
 
Csak reménykedünk, hogy a Fidesznek lesz mersze ezt megtenni. Ha nem, akkor a kedves választópolgároknak nagyon hamar kinyílik a szemük. Mindenesetre reméljük, hogy Kövér Lászlót nem engedik döntési helyzetbe. A Fidesz megmondó embere állandóan Mszp-Jobbik összeesküvést vizionál.
 
 
Talán 2010 olyan lesz, mint az ébredés. Amikor végre lerázhatjuk magunkról a nyolc éves tespedt téli álmot.
 
Talán...
 
Áldott új esztendőt kívánok.
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Életmód (1) Mozaik (83) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (310) Politika (1582) Flag gondolja (36) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Belföld (10) Kultúra (6) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Gazdaság (702) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>