Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
47ebc57c8d5c9df0e4fc0ce5475c5ea6.jpg

Konyaknagyherceg

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az is bolond, aki politikusnak megy. Nem csak Magyarországon, bárhol a világban. Legyen jobb-, avagy baloldali, konzervatív, liberális, esetleg független, mindig szem előtt van, minden lépését árgus szemekkel figyelik ellenfelei és a média.

Aki politikusnak áll, azt is vállalja, hogy szinte megszűnik a magánélete, vagy éppenséggel a magánélete is közüggyé válik. Természetesen nem sajnáltatni akarom mindazokat, akik ennek ellenére vállalják a politikusi szerepet, hiszen a közügyekben való szereplés nem csupán hátrányokkal jár, nyilván rengeteg előnye is származik belőle az embernek, ráadásul egy vérbeli politikus valószínűleg még élvezi is, amit tesz, s talán el sem tudja képzelni máshogyan az életét. De ahogyan vadászpilótának sem alkalmas mindenki, úgy politikusnak sem.

Ehhez képest ha szétnézünk akár a hazai, akár az európai közéletben, gyakorta találhatunk olyan vezetőket, akikre nem egy ország, de egy úttörőőrs vezetését sem bíznánk. Ma Európa, pon­to­sabban az Európai Unió élén éppen egy ilyen ember áll. Jean-­Claude Jun­cker, volt luxemburgi pénzügyminiszter és miniszterelnök, ma az Európai Bizottság elnöke. Juncker úrnak már a megválasztása is szégyen volt az unióra nézve, hiszen hazája több vezető posztján olyan offshore-birodalmat működtetett, amely gyakorlatilag az egész világ, de különösen Európa gazdaságát megkárosította. Azt se felejtsük el, hogy Juncker Luxemburgban korrupciós és titkos­szol­gálati botrányokba bukott bele. Mégis őt választották Európa élére. Nyilván nem véletlen, hogy a multinacionális cégeknek és a nemzetközi pénzvilágnak oly kedves ország immár a harmadik EB-elnököt adja… Juncker tavalyi megválasztása ellen David Cameron brit kormányfőn kívül csak Orbán Viktor tiltakozott, hiába.

Juncker korábban csak verbálisan inzultálta a magyar miniszterelnököt, majd nemrég egy közös fotózás után hozta kellemetlen helyzetbe, amikor szinte maga után húzta a pódiumról. Most azonban némi diktátorozás után olyat tett, ami a nemzetközi érintkezésben nemhogy szokatlan, de a legnagyobb sértés is. Igaz, csak úgy viccesen, de egy pofont adott Orbán Viktornak. Régebben tán párbajra hívták volna egy ilyen gesztusért a sértő felet, de valószínűleg hadseregek is megmozdultak kevesebbért is. Ma pedig mindenki szemlesütve néz, és egy kicsit minden európai szégyelli magát. Ja, csak a szokásos junckeri őrültség! Az EB elnöke ugyanis nem tudja fegyelmezni magát. Ha valaki azt hinné, hogy csak a magyar miniszterelnököt pécézte ki magának, téved. Fojtogatta már korábban a spanyol pénzügyminisztert, az osztrák kancellárt pedig fejbe csapta egy papírcsomóval. Juncker úr viselkedésproblémáira talán magyarázatot adhat a médiában már korábban is többször felbukkant gyanú, hogy a bizottsági elnök úr súlyos alkoholista lenne, ahogyan egyik politikustársa fogalmazott: konyakot reggelizik. Juncker persze tagadja, de a hírek szerint az is előfordult már, hogy betintázva vett részt az eurócsoport ülésein. Mások szerint Juncker úr nem csupán alkoholista, de néha mintha nem lennének otthon nála teljesen. Nincs ezekkel semmi baj egyébként. Számos alkoholista él a világban, megvannak a megfelelő intézmények az esetleges gyógyításukra, rehabilitációjukra. Őrültekkel is tele a világ, számukra is vannak megfelelő műintézmények, igaz, az a legritkábban fordul elő, hogy valamelyik ápoltat választanák meg az elmegyógyintézet főigazgatójának. Hát, úgy látszik, ebben az Európában ez is lehetséges. Az már más kérdés, hogy elgondolkodik az ember, ilyenkor (is), vajon ilyen Európát akartunk, akarunk-e? Orbán Viktor egyébként, Junkckerrel ellentétben, igazi politikusként viselkedett. Nem ütött vissza, nyilvánosan még csak nem is bírálta a megroggyant lelkű elnököt. Bár valószínűleg tudja ő is, nem az a legény, aki adja, hanem aki állja. S talán lesz még alkalom az államférfihoz illő visszavágóhoz is. Egyszer mindennek eljön az ideje. Isten nem siet és nem késik.

]]>www.napigazdasag.hu]]> - Néző László

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7501) Szépségápolás (15) Sport (729) Egészség (50) Flag gondolja (36) Tereb (146) Történelem (17) Heti lámpás (310) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Politika (1582) Életmód (1) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Gazdaság (702) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>