Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
924c52ed896d74f60433fa66f0c81e17.jpg

Heliogabalus

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Vasárnap tartják a melegfelvonulásnak csúfolt aberráltakciózgatás polgárpukkasztó pamfletjének megnyitóját, egy hét múlva pedig kezdetét veszi a normalitást negligáló félpucér fenékrázás, tehát az idétlen és végletekig szánalmas cukkancscécó.

Úgy gondoltam, hogy egy igazán szupcsi szösszenettel képletes pusszancsban kellene részesítenem édi haverkáink tüncibünci gyülekezetét minden radikális nyuszifiúcska nevében. Oly édik vagytok abban a rózsaszínű tangibangiban, s ahogy a szervezők szivárványszín kipáján megcsillan az aranysárga napcsi fénye, hát bizony a tolerancia tolul fel  hetero szívünkben, drága meleg barátaink! Forevör frendcsipp, öribari örömködés, fogadjátok szeretettel Heliogabalus császár történetét, remélem ti is megízlelitek az efféle imperátori aranyéletet!

Uralkodónk Varius Avitus Bassianus néven született a szíriai Emesában, s már kora tizenéves korában a helyi Napisten, El-Gabal főpapjának számított, amit annak is köszönhetett, hogy Caracalla császár családjának (tehát a Severus-dinasztiának) volt a tagja. Későbbi regnálási neve, a Heliogabalus is az El-Gabal szó görögös átirata. Caracalla meggyilkolása után a gyilkosság felbujtója, Macrinus öltötte fel a bíbort, az Emesa környékén állomásozó legiók azonban alig egy év elteltével már összeesküvést szőttek ellene. 218. május 16-án napkeltekor császárrá kiáltották ki Heliogabalust a helyi csapatok, akik  Antiochia mellett vereséget mértek Macrinus hadaira. A Caracallát legyilkoló uralkodót ezután saját emberei ölték meg, az újdonsült imperátor pedig elfoglalhatta a trónt.

Heliogabalus, a Roma Pride vonulás 1800 évvel ezelőtti sztárja

A győzedelmes császár ebben az időben még csak 14 évesnek (!) számított, s már ekkor megbotránkozást keltett szélsőséges, természetellenes magánéletével, s az általa meghonosított bizarr vallási szertartásokkal. Nikomédiában az ülepbeizélt uralkodó látványától feldühödött tömeg meggyilkolta a császár egyik legfőbb bizalmasának számító Gannys eunuchot, azt hiszem ennyi adalék elég azon fűtől bódult liberális képzelgés cáfolásához, mely szerint az ókorban elfogadottnak számított a homoszexualitás. Heliogabalus 219 őszén érkezett meg Rómába, ahol cukkancsait egyből fontos tisztségekbe helyezte, s különböző kiváltságokkal tüntette ki őket. Elsőszámú farbaizélője, Hierokles egy szőke káriai rabszolga volt, s most ő lett az udvar egyik legfontosabb embere. A rendszeresen női ruhákban, illetve meztelenül járkáló, kifestett arcú imperátor Cassius Dio szerint vinnyogó nőies hangon flörtölt a palotaszobája előtt elhaladó katonákkal és tisztviselőkkel, miközben kéjes nyögéseket hallatott.

A császár(nő) rokonai egy idő után megelégelték a cukifiú kilengéseit és botrányait, s elhatározták, hogy feleséget keresnek uralkodójuknak, csakhogy lecsillapítsák ezzel a megbotránkozás miatt már-már lázadásközeli állapotba került testőrgárdát. Öt asszonnyal is összeházasították a buzigyurit, ám ő mindegyiküktől elvált titokban, s inkább imádott Hierokleskája, illetve másik kedvelt ágaskodó nemiszervű intimtornáztatója, a Zothicus nevű atléta karjaiban keresett természetellenes kéjt. Második felesége, Aquilia Severa ráadásul a házasság előtt Vesta-szűzként szolgálta Rómát, így eltaszajtása óriási botránynak számított az egész birodalomban.

A "meleg" uralkodó által kihasznált Vesta-szűz, Aquilia Severa képével veretett pénzérme

Heliogabalus ráadásul a szélsőséges El-Gabal misztériumot is meghonosította Rómában. A Palatinuson hatalmas templomot emelt a keleti napisten számára, ahol az oltárt egy meteoritból származó, fallikusra faragott kő díszítette. Az ez előtti hatalmas pódiumon folyt a szertartás, ami a császár ülepbeizélésével és a félpucér asszonykórus nyögdécselő háttérhangjával botránkoztatta meg az egész szenátust és lovagrendet, akiknek rendszerint végig kellett ülniük az ámuláskeltő szeánszt. A császár állítólag körülmetéltette és ki is heréltette önmagát.

A pohár végül 222-ben telt be, amikor a szemtelen cukigyuri turbónihilista életvitele már-már a plafont verdeste. Nővére, Julia Maesa előbb rábeszélte, hogy nevezze ki alcsászárrá (caesarrá) Alexander Severust, majd amikor az üleprázó uralkodó ráébredt a leváltására szőtt összeesküvés tényére, s megpróbálta visszavonni a kinevezést, a nővér a praetorianus gárdával egyszerűen meggyilkoltatta. A pucéran pucsító szélsőséges holttestét keresztülvonszolták Róma utcáin, majd a Tiberisbe dobták. Így ért véget a négy évig tartó Roma Pride vonaglás...

Tor Salqvist

 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Egészség (50) Autómánia (61) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Sport (729) Flag gondolja (36) Heti lámpás (310) Politika (1582) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>