Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
02bb6f12186efb7a11bf5208f85ca383.jpg

Balfékek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha valakivel, hát a roppant agilis Szanyi kapitánnyal nem jó ujjat húzni:kérlelhetetlen-proletárőszinteséggel mondja meg a frankót mindig. Igaz, kijelentései olykor még párttársai körében is értetlenséget keltenek, hiszen nehéz mit kezdeni avval a summázattal, hogy a Mol-részvények orosz kézből való visszavásárlása könnyű nemzetárulás volt.

De akkor is megdermedt a közvélemény, mint gipsznyúl a szárítóban, amikor egy merész fordulattal azt találta mondani, hogy a magyar vidékfejlesztési miniszter felelős az európai zöldségmizériáért, mert Magyarország mint az EU soros elnöke elintézhette volna, hogy Németország és Spanyolország ne vitatkozzon, inkább egymás kezéből egye a háztartási kekszet, akarom mondani, az uborkát. Nos, ekkor született a mondás, amely szerint lehet, hogy Szanyi az MSZP arca, de biztos, hogy nem az esze.


De a kapitány a sajátjait sem kíméli, ha kell, odavág rendesen. Kifejtette: ő biztosan tudja, hogy Gyurcsány és köre szivárogtatta ki az őszödi beszédet. És hogy szavainak milyen súlya van, és hogy Gyurcsány hívei mennyire összerezzentek, azt jól bizonyítja: az őt tárt karokkal váró Demokratikus Koa­líció – inkognitóban – korrekt könyörgést rendelt a Rózsák téri görög katolikus templomban az „igaztalanul vádolt és lelkiekben alaposan meghurcolt Ferencért”. Azóta persze Gyurcsány is magához tért. Levelet írt Mesterházy Attilának – barátságuk legendaszámba megy –, hogy ő sejti, kik voltak az árulók, a gonosz őszödi hírvivők. Azt mindenesetre leszögezte, hogy ő ártatlan, mint egy rozmaringos báránysült, és fél kezét is odaadja azért, hogy a környezetében sem tett ilyen csúnya dolgot senki. Ő mindenesetre leírta a neveket, s ha kell, szívesen kiáll a hétvégi kongresszus elé, és az arcukba üvölti: ők voltak azok, elvtársak! Hiszen mindent vagy semmit, mezítláb vagy lakkcipőben, és még az is lehet, hogy ez a harc lesz a végső, előre a pártszakadás útján.

Mesterházy egy napig őrizgette a levelet – fogadjunk, hogy belekukkantott a kis kíváncsi –, majd összetrombitálta a sajtót. Szemük láttára felbontotta a borítékot, s anélkül hogy elolvasta volna, mi áll benne, látványosan darálta le egy iratmegsemmisítőn Gyurcsány édes titkát.

Nos, így áll most a helyzet a demokratikus értékeket éberen őrző párt háza táján. Ahhoz, hogy az őrület a tetőfokára hágjon, már csak Lendvai Ildikó hiányzik, hogy bársonyos hangján elmagyarázza országnak-világnak: nincs semmi baj, elvszerű, konstruktív vita folyik pártjában.

Forró Péter, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Politika (1582) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Egészség (50) Történelem (18) Jobbegyenes (2793) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Gazdaság (706) Életmód (1) Nézőpont (1) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Sport (729) Mondom a magamét (7561) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>