Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
02e327caa8d27fc2d8ba65f4bf095736.jpg

Bajnai-Mesterházy vitát!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nyár van. Ilyenkor a kabócák is ernyedtebben ciceregnek és a Tutiblog is megengedi magának, hogy egyhetes késéssel hozzon még egy posztot a NAGY TALÁLKOZÁSRÓL. Ha már Piréz testvér ilyen jó mémöt csinált hozzá.

Tehát a múlt héten megvolt ]]>a második numera is]]> az MSZP és az Együtt-PM között. Bár egyre inkább bicskanyitogató az ellenzéki versenyfutás egyeztetés, mi azért drukkolunk nekik. Mert miközben a felszínen szagtalan szakpolitikai egyezkedés látszik, illetve demagóg ígéretek tucatja hangzik el, addig a média álvalósága mögött komoly hatalmi küzdelmet folytatnak. Ráadásul egymás háta mögött sutyorognak, szervezkednek; ]]>válogatják és készítik fel leendőjelöltjeiket]]>. És nem néznek őszintén egymás szemébe. Mert kamuznak, hogy ők bizony előbb mindenféle szakpolitikákban egyezkednek. Pedig a nagy túrót! – mutassatok egy szoci szavazót, aki az MSZP, a DK, vagy az Együtt-PM szakpolitikai tervezeteit hasonlítaná össze, urambocsá' jegyzetelne belőle, miközben a Balatonon a hasát sütteti.
 
 
Az MSZP Együtt-PM második fordulós egyeztetése is ]]>egy hitvány színjáték volt csupán]]>. A több órás tárgyaláson megállapodtak állítólag abban, hogy hatalomra jutásuk esetén megszüntetik a TEK-et, visszaveszik a földet, felülvizsgálják és újrapályáztatják a trafik engedélyeket, illetve az ügynöklistákat is nyilvánosságra hozzák. Az egykulcsos adót eltörlik, megadóztatják a középosztályt gazdagokat, átírják a munkatörvénykönyvét. Ja és még mielőtt elfelejtenénk: kilenc hónapra emelnék az álláskeresési járadékot és fejlesztenék az internethálózatot... Mintha valami újat hallottunk volna. Ezért a demagóg-folyamért kár lett volna több órát tárgyalgatni. Hisz erről beszél hónapok óta minden ellenzéki erő.
 
Szóval pufognak az ígéretek. Csak a lényegről nem esik szó. Kik lesznek a közös listán, kik lesznek a közös jelöltek? És ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt?
 
Ennek eldöntésére volna egy szerény javaslatunk: legyen Bajnai kontra Mesterházy nyilvános vita a közgázon! Esetleg a köztévében. Akkor talán tisztességesen kiderülne, hogy ki az alkalmasabb. S egyáltalán! Kiderülne, hogy ki milyen alternatívát képvisel. Mert egyelőre hivatalosan csak azt tudjuk, hogy miben értenek egyet. Azt viszont nem, hogy mi közül is választhat az egyszerű polgár lánya-fia. Már ha van akkora ökör, hogy a ún. baloldalra akar szavazni.

De a Mesterházy-Bajnai vita igazán akkor lenne őszinte, ha a mindkettőjük politikai karrierjét beindító Gyurcsány is helyet foglalna az asztalnál. Mert mindketten Gyurcsány köpönyegéből bújtak elő. Hisz az egyikből államtitkárt, a másikból minisztert, majd később miniszterelnököt csinált. De a nézettséget növelendő, még meghívhatnának egy-két egyéb irányból érkező önjelölt ellenzéki vezetőt is. Például az utóbbi időben önmagát jobboldali képviselőként definiáló ]]>Bokros Lajost]]> – akkor talán kevesebben kapcsolnának el a valamelyik szokásos nyár délutáni Bud Spencer filmre. Leginkább, ha a szakpolitikai kérdések helyett a tánctudatásukat mérnék össze a főszereplők. Mesterházy, Bokros és Gyurcsány már bizonyított, várjuk Bajnai mutatványát! Kedves szavazók, lehet választani!

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Tv fotel (65) Életmód (1) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Sport (729) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2788) Nézőpont (1) Mozaik (83) Kultúra (7) Tereb (146) Belföld (10) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>