Ma 2015. október 13., kedd, Ede, Kálmán napja van. Holnap Helén napja lesz.
FLAG
Szapáry levele - A washingtoni nagykövet válaszolt a vádakra
külföldi sajtó szemle
2012. 03. 04.
|
nagyobbbetú kisebbbetú Nyomtatás

Olvasói levélben válaszolt a The Washington Postban a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatos vádakra Szapáry György washingtoni nagykövet; levele pénteken jelent meg a lap internetes változatában.

Szapáry György washingtoni nagykövet emlékeztetett rá, hogy Mark Palmer, Haraszti Miklós és Charles Gati február 27-i, Szabad hangot Magyarországnak című publicisztikájában azt állította, a médiaszabadság Magyarországon annyira korlátozott, hogy az egyensúly visszaállítása érdekében újra kellene indítani a Szabad Európa Rádió magyar nyelvű adását.

"Minden valódi érdeklődő láthatja a helyszínen, hogy a magyar média éppen oly változatos mint valaha, és bővelkedik az ellenzéki hangokban. A szerzők az állították, hogy a CNN-t kormányzati nyomás miatt ejtette az egyik legnagyobb kábelszolgáltató. A többségében a Deutsche Telekom által birtokolt cég felső vezetése ezt kategorikusan cáfolta, és azt mondta, hogy ez tisztán pénzügyi döntés volt. Ellentétben a szerzők állításával, a Klubrádió - egy ellenzéki véleményeket sugárzó adó - regionális frekvenciáinak egyikét egy átlátható pályázaton vesztette el, miután kevesebb pénz ajánlott fel mint versenytársai. A döntés ellen fellebbezést nyújtottak be és az ügy a bíróság előtt van. Eközben a rádióadó továbbra is jelen van az éterben" - írta Szapáry György a The Washington Postban.

"A szerzők emellett hihetetlen módon magyarországi diktatúráról és az Egyesült Államok ellen irányuló támadásokról beszéltek. Vajon képviselné-e egy ilyen ország az amerikai érdekeket Líbiában és megmentene-e két amerikai újságírót Moammer Kadhafi börtönéből? Emelne-e szobrot Ronald Reagannek és felállítana-e egy intézetet, amelyet a néhai amerikai képviselő, Tom Lantos életének és munkásságának, valamint az emberi jogok terjesztésének szentel? Vajon a parlamentje belefoglaltatná-e a Nyugat alapvető értékeit a nemzet új Alaptörvényébe? A mostani magyar kormány mindezt megtette" - olvasható a levélben.

"A magyar valóság hamis színben való feltüntetése a jobboldali Jobbik párton kívül senkinek sem használ. A magyar baloldalon, amely kevés híján csődbe juttatta az országot, ma zűrzavar uralkodik a szavazók mély kiábrándultsága miatt. Teszik vagy nem, a szélsőségesség elleni védőgátul a jelenlegi demokrata, konzervatív kormány szolgál" - zárta sorait a nagykövet.

MHO/hvg.hu
Feltöltő: Flag

Értékelés: Átlag: 3   Szavazatok: 206   Helyezés: 7489


Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Ezt a cikket olvasta már?

Európai Egyesült Rémálmok

Titkok könyve CD - Kormorán
CD
Bolti ár: 3 990 Ft
Netes ár: 3 591 Ft
10% kedvezménnyel

A magyarok istenének elrablása - Grandpierre K. Endre
Könyv
Bolti ár: 2 500 Ft
Netes ár: 2 125 Ft
15% kedvezménnyel

Levelek Magyarisztánból I. rész - Jenei Tamás
Könyv
Bolti ár: 1 500 Ft
Netes ár: 1 275 Ft
15% kedvezménnyel

A magánytól az összetartozásig - Pál Ferenc
Könyv
Bolti ár: 3 490 Ft
Netes ár: 2 967 Ft
15% kedvezménnyel

Az értékek hanyatlása és az új világrend kibontakozása - Strauss Dénes
Könyv
Bolti ár: 2 500 Ft
Netes ár: 2 500 Ft
0% kedvezménnyel

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hírlevél
Feliratkozom
Leiratkozom
Ezen a napon történt:
1479-ben volt a Kenyérmezei csata

1917 - A portugáliai Fatimában összegyűlt hetvenezer zarándok isteni csodaként éli meg, hogy – a beszámolók szerint – „a Nap hirtelen kiszakadt az égből és száguldva zuhant a tömeg felé”. Látomásukra azt követően került sor, hogy a Szűz Mária már a hatodik hónapja ugyanezen a napon rendszeresen megjelent három környékbeli fiatal, Lucia dos Santos, Jacinta és Francisco Marto előtt, és figyelmeztette őket a bekövetkező jelenségre.

1921-ben született Yves Montand színész, sanzonénekes

1933 - „Harminchárom éve szolgálok a haditengerészetnél, és nem létezik olyan gengszter-módszer, amelyet ne alkalmaztunk vagy ne tökéletesítettünk volna. Ők nehézfiúkat alkalmaznak a megfélemlítéshez és a gyilkoláshoz, mi pedig a ’big biznisz’, a Wall Street és a bankok fogdmegjei vagyunk. Kiütöttem Hondurast a banántársaságok kedvéért 1903-ban. Megsarcoltam Mexikót és Tampicót az American Oil javára 1914-ben. Harcoltam Haitiben és Kubában, hogy a National City Bankos fickók begyűjthessék a zsetont. Letapostam és brutalizáltam fél tucat közép-amerikai országot, hogy alávessék magukat a Wall Street-i sarcolásnak. Kénsavval tisztítottam ki Nicaraguát 1912-ben a Brown Brothers számára. Tűzbe borítottam a Dominikai Köztársaságot az American Sugar kedvéért. (…) Az amerikai hadsereghez viszonyítva Al Capone csak egy piti alak. Ő legfeljebb három chicagói kerület fölött zsarnokoskodott, mi három kontinenst ellenőrzünk és fosztogatunk”, mondja Smedley Butler vezérőrnagy a washingtoni katonai akadémián.

1990 - A bulgáriai Lusinban tömegsírt fedeznek fel, benne 1944 szeptemberében kommunista partizánok által lemészárolt 39 áldozat holttestével. Közülük csupán nyolcan viselnek lövésnyomokat a koponyájukon, a többiekkel csákány- és fejszecsapásokkal végeztek.

1995-ben halt meg Vargha Béla rk.pap, politikus, a Nemzetgyűlés v.elnökeSzavazás
Hogy alakult az Ön rezsije az elmúlt 3 évben?
Csökkent
Növekedett
Maradt ugyanannyi


Legfrissebb hozzászólások:
10.06. kedd 11:47

10.02. péntek 17:56

09.21. hétfő 08:09

09.02. szerda 19:11

1.6892 másodperc | Online látogatók: 25